Балоджи и Еманюел Беар

Свързани новини

17.04.2024 11:42

Еманюел Беар дава Златната камера в Кан

Видян 998 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 77-ия фестивал в Кан ще има безпрецедентна, но очевидна двойка начело на журито на Caméra d'or. Тъй като богатият диалог и вдъхновяващите погледи се пораждат от срещите, Фестивалът в Кан има желание да събере Еманюел Беар и Балоджи, за да председателстват съвместно журито, което ще отличи един от първите филми, представени в официалната селекция на фестивала или в неговите паралелни секции.

Безпрецедентно съчетание, тъй като френската актриса Емануел Беар и режисьорът и автор на песни Балоджи, който се развива в Белгия и Демократична република Конго, никога не са се срещали. Тя е работила с някои от най-великите световни режисьори, като е заслепявала както на екрана, така и на сцената с нажежената си игра. Той е смел, визионерски творец, който прави два късометражни филма, преди да получи наградата "Нов глас" на фестивала "Особен поглед" през 2023 г. за прочутия си дебютен пълнометражен филм " Омен".

Очевидна двойка, тъй като и двамата са свободни духове без граници, които разчитат на изкуството си, за да постигнат творческа свобода. Чрез впечатляващата си филмография и хуманитарната си ангажираност Еманюел Беар завинаги подкрепя кинематографията, която трябва да бъде споделена, да еманципира, да преодолява границите и да ни помага да живеем заедно. Балоджи, в първия си пълнометражен филм с впечатляващо естетическо майсторство, представя хроника, която преодолява другостта през призмата на магическия реализъм.


С удоволствие застават начело на журито на "Златната камера", Балоджи и Емануел Беар ще обединят гласовете си, за да приветстват първите филми на режисьори, които гледат на света с вдъхновение, разказват ни за него с емоция и ни канят да го обсъждаме с убедеността на началото. "Като самоук режисьор и кинорежисьор от конгоанската диаспора - доверява Балоджи, - за мен е голяма чест да бъда свидетел на жизнеността на режисьорите-първопроходци, да открия техните силни индивидуалности и встъпителните им творби, които ще окажат трайно влияние върху идентичността на тяхната филмография."


Еманюел Беар заявява: "Първият филм е свързан с невъзможността да се направи нещо друго, освен да се навлезе в дълбините на същността, за да се открие онова, което не можем да премълчим. Дълбоко вълнуващо и ужасно свободно раждане: все още никой не ви чака. Ще почетем дълга си с удивление и уважение."


Журито на Златната камера е било съпредседателствано три пъти досега: от актрисата Франсоаз Фабиан и режисьора Даниел Шмид през 1996 г., от Марте Келер и Жералдин Чаплин през 2002 г. и от братята Люк и Жан-Пиер Дарден през 2006 г.


През 2023 г. "Златната камера" е присъдена на Фам Тиен Ан за филма " В черупката на жълтия пашкул" от журито, председателствано от френската актриса Анаис Демустие


 Борис Ангелов


 


 


 


 


 















 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак