Пламен Тончев

Свързани новини

17.04.2024 09:44

Шефът на ДАНС с големи разкрития за контрабандата и връзките в МВР и Митниците

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за аферите в Агенция "Митници" не закри заседанието си, на което информация изнесе шефът на ДАНС Пламен Тончев. Той разказа за фабрики за нелегални цигари, подкупи, предавани на паркинга пред парламента и много връзки в МВР и "Митниците". Стефан и Марин Димитрови служили за посредници между контрабандистите и властта.

Със Стефан и Марин Димитрови освободеният вече от поста главен секретар на МВР Живко Коцев се запознал през ексминистъра на вътрешните работи Бойко Рашков. А намиращият се в неизвестност Никола Николов - Паскал бил незаобиколим фактор в контрабандните среди у нас.

"Контактите им варират от ниските им изпълнителски нива до ръководните нива на граничните служби и полицейски участници. Установено е, че разполагат с влияние върху МВР - както върху политическото, така и върху професионалното ръководство на МВР. С Живко Коцев поддържат контакт още от времето на директор в София, контакт с Венцислав Кирчев, директори на областни дирекции", обяви Тончев.

Ексминистърът на вътрешните работи Бойко Рашков запознал Живко Коцев с Марин и Стефан Димитрови. Обвинените баща и син, кадрували в МВР, твърди Пламен Тончев. Те имали влияние и върху назначенията в "Митниците". Петя Банкова назначавала, когото те ѝ кажели, съобщи Тончев.

Оценката на Асен Василев за бившата шефка на "Митниците" е друга: "Петя Банкова работеше изключително добре."

До акцията в началото на април се стигнало след задържане на камион с прикрити кашони с контрабандни цигари

"По отношение на Марин и Стефан Димитрови е установено, че основната им роля в новоизградения канал се изразява в това да осъществяват контакти с лица, заемащи висши публични длъжности. Установил е комуникация с Банкова и Коцева. След залавянето на камиона е осигурил облаги за двамата, за да могат да направят нов канал", заяви още шефът на ДАНС.

Освен него, комисията изслуша и служебния финансов министър Людмила Петкова. Тя не бе подготвена за повечето въпроси, но обеща да отговори по-късно.

"Не съм запозната с такъв сигнал. Преди една седмица бях на друга длъжност. Мога да проверя дали има такъв сигнал", увери тя.

Заради трусовете в съдебната система и в държавата казусът с Агенция "Митници" и убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, вчера на протест излязоха граждани в София. Организиран е от инициативата "Правосъдие за всеки".



 Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци