Теменужка Петков

Свързани новини

06.03.2024 12:50

Прибързаната оставка на Денков буди подозрения: Теменужка Петков

Видян 349 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прибързаната оставка на премиера Николай Денков и нейното гласуване в пленарната зала буди определени подозрения. Това заяви в кулоарите на парламента Теменужка Петкова, която е част от преговарящия екип с ППДБ.

„Не е ясна каква е целта на тези прибързани действия - дали да се използва това, че нашият лидер е в чужбина, Мария Габриел също я няма. Или това, че нашите колеги не желаят да се водят преговори. По-скоро може би това, което искат, е да тласнат държавата към избори”, коментира Петкова.

Тя отчете, че се е избързало, на фона на това, че не са готови оценките на министрите. „Все още никой не е потърсил контакти с нас. Главен преговарящ от наша страна е Мария Габриел, тя е на конгрес на ЕНП с нашия лидер в Букурещ, тя трябва да е в България, за да стартира този процес”, коментира Петкова.

Според Рая Назарян, която също е част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС, първо е трябвало да бъде обявена оценката на министрите и тогава да бъде гласувана оставката на кабинета.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заяви, че формално подадената и гласувана оставка на кабинета задава много въпроси. „Първият - какво следва от това бързане? Консултации и последващо връчване на мандати. Втората тема - редно ли е, преди да са се произнесли по направеното предложение, да са посочили ден, час и дата за консултации по предложенията, които партньорите са направили за устойчиво управление.


Третата тема беше, че вчера се искаше евентуално оттегляне на темата днес, за да бъде разисквана в петък. Това нещо не се направи, аргументът - че не са знаели, че лидерът на ГЕРБ, заедно с кандидата за премиер, е в Букурещ, е наивно. Липсата на кандидат-премиера по ротационния принцип Мария Габриел на днешното заседание на МС има освен чисто естетически елемент на неуважение, но и на неглижиране на джентълменското споразумение”, заяви Желязков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв