Хавайската стълба Хайку,

Свързани новини

03.05.2024 07:04

Туристите продължават да посещават Хавайската стълба Хайку, въпреки че е незаконно

Видян 660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сапунената опера около стълбите Хайку - неизползваемо стълбище в отдалечена част на източната част на остров Оаху, което стана популярно в социалните медии, продължава, въпреки че местното правителство започна да премахва известната забележителност, съобщава CNN.



Стълбището, което е построено по време на Втората световна война от военноморските сили на САЩ, остава туристически обект, въпреки че от 1987 г. е официално затворено за посетители.


Пътешествениците, които успеят да стигнат до мястото, наречено Стълба към небето заради начина, по който стълбите понякога изглеждат като изчезващи в мъглата на върха на 853-метровата планина, са възнаградени с невероятни гледки към острова.



Въпреки това, тъй като няма официални пътеки, на много търсачи на силни усещания се е налагало да преминават през частни имоти, за да стигнат до там. Някои от тях са публикували ръководства в YouTube, Instagram и TikTok, което е довело до още повече посетители там.



Това увеличение на туризма - и свързаното с него лошо поведение - беше сред причините, посочени при гласуването на градския съвет на Хонолулу за премахване на стълбите през 2021 г.



По-рано този месец местните власти обявиха, че събарянето ще започне на 22 април, което доведе до потока от туристи, възползвали се от "последния шанс" да посетят обекта през последните дни.



"Освен че (достъпът) е незаконен, това е активна строителна площадка", заяви пред Hawaii News Now майорът от районната полиция на Хонолулу Рандал Плат. "Има тежки машини. Хеликоптерът работи напред-назад, така че е опасно хората изобщо да се намират там. Това е затворен обект. Това е работна среда." 


 "Градът беше разочарован и разтревожен да научи, че толкова много хора изглежда безразсъдно са пренебрегнали ясните предупреждения, че проектът за демонтиране на стълбите на Хайку е започнал, като са изложили себе си - и евентуално първите спасители - на опасност", се казва в изявление на говорител на градската управа на Хонолулу.



Премахването на стълбите ще изисква изнасянето на един 213-метров участък наведнъж с хеликоптер - процес, който ще струва на града 2,5 млн. долара.



Все още не е решено къде ще отидат стълбите след премахването им. Една от местните туристически атракции, ранчото Куалоа, е проявила интерес да ги купи и да ги настани.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв