Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че е притискан от ПП-ДБ, включително и от министри на чужди държави от името на ПП-ДБ за поста на вътрешния министър и на министъра на електронното управление.

Свързани новини

26.03.2024 09:48

ПП и министри на чужди държави ме притискаха заради МВР и МЕУ: Борисов

Видян 934 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че е притискан от ПП-ДБ, включително и от министри на чужди държави от името на ПП-ДБ за поста на вътрешния министър и на министъра на електронното управление.

    "Искам да разясня няколко спекулации. Малко ретроспекция. От първия ден съм казал тактиката на колегите от ПП-ДБ - и за външния министър, червените линии и все пак един официален разговор, който са водили преди няколко месеца от тяхното ръководство.


Много исках да има правителство, затова избрахме преговорен екип. Затова работни лидерски срещи - да, но лидерски говорилни - не. Защото те идват 6 дущи, които са Ники, Асен и Кирил, после идват още. Трябва да изслушам исканията на всеки. един от тях. Един иска прокурора, друг иска кабинета, трети иска регулаторите, четвърти иска парламента, петият иска всичко.

 Ако случайно изпусна дума, да вземе да развеят след това по телевизията. Затова избрахме преговорен екип, който близо 20 дена преговаря по всички точки. Чувахме какви ли не обиди с цел да ни сплашат. Само, че не се плаша така лесно както си мислият, това, че съм диалогичен, че съм отстъпчив, че винаги слагам държавата пред партията го направих и сега.


Аз се срещнах с лидерите на ПП-ДБ Асен Василев и ген. Атанас Атанасов в четвъртък и в петък. В нашата партия никой не желаеше да разговаря с тях, защото са се наслушили на обиди. Бях получил есемес от г-н Василев все пак да направим среща и да направим правителство. Аз извадих листа и въпреки интереса на партията собственоръчно подчертах Асен Василев, че остава и е най-важния човек в кабинета и е като компромис Мария Габриел и му предложих така както изпълнихме една дума.
 
  Първи компромис - Асен Василев, остава. Втори - зачертах Христо Гаджев и и написах Тагарев, заради Атлантическия съвет. Задрасках Жечо Станков и написах Румен Радев така както искаха.


Този министър, който ги изобличаваше за стотици милиони поръчки, за да не дразни нека да е неговия заместник - на електронното управление. Лидерски задрасках голяма част от това, за което се бори преговорния екип.


Казах на Асен Василев да бъде кратък отговора - да каже да или не. Вечерта обаче Василев каза, че за вътрешно министерство и а електронното държат да са други хора. Ген. Атанасов ми се обади, казаха му съшото, като предложи г-жа Ивелина Дундакова, да стане министър на МВР."


    "Няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и в правосъдието без да бъде дълбоко обмислено и реализирано. Искам да има правителство. В събота премиерът Денков кани Мария Габриел в МС. Тя казва, че не можем да отстъпиме. Акад. Денков и казва без МВР и без електронното управление не става и приключва темата. В неделя за последен път изпращам Габриел да му каже за последно. Без МВР не става, служете Румяна Бъчварова. Какво става после - телефон, телефон, телефон.


Нещо излагащо България. Започват да се обаждат от името на г-н Петков да ме натисне за вътрешния министър. Министри от други държави, включително. Взехме окончателно решение да защитим институциите, да защитим хората, да защитим демокрацията. И сега имат колегите от ПП-ДБ своя шанс."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 27.03.2024 20:36

    Не се оправдавай! Щом не са ти насочили зареден пищов, значи си могъл да не се съгласяваш!

  • 004 Anonimen 27.03.2024 09:54

    Адся, ти заради едни дърти тестиси ли си?

  • 003 Anonimen 26.03.2024 15:00

    разбрал е, че огромната част от хората са с мозъчен дефицит и ги лъготи както си иска и утре пак ще се прегърне с киро, хасан и пр.

  • 002 чекмедже 26.03.2024 14:02

    тик.. тииик....тикваря!

  • 001 Anonimen 26.03.2024 13:27

    нова измама от пп, утре ще си направят правителство и другите ще гледат умно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец