Свързани новини

29.07.2021 12:07

Нено Димов обвинен за водната криза в Перник

Видян 1080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецпрокуратурата повдигна още едно обвинение на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов.


Сега той е обвиняем за умишлена безстопанственост заради това, че не е упражнил правомощията си по стопанисване и опазване на водния ресурс в Перник и по този начин и предизвикал водната криза с тежки последствия - финансови заради загуба на публичен ресурс, а и е засегнала негативно голям брой хора (97 000 жители на община Перник) и то по време на пандемия и влошена здравно-хигиенна обстановка.


Към наказателна отговорност е привлечено и второ лице - изпълняващия длъжността кмет на община Перник Севдалина Ковачева. Обвинението срещу нея е за недобро стопанисване и грижа, а и за това, че не е обявила достатъчно навреме бедствено положение и общината не е преминала навреме на воден режим.


Специализираната прокуратурата повика медиите на брифинг, а ръководителят й Валентина Маджарова подчерта, че това се прави не за да се нарушава презумпцията за невиновност, а в изпълнение на европейски регламент, според който по дела с висок обществен интерес и корупция по високите етажи на властта обществото и медиите трябва да бъдат информирани навременно и периодично.


Ще имате удоволствието да видите и презентация за разследването, обърна се Маджарова към медиите. Самата презентация разгърна говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви