Свързани новини

18.02.2019 09:42

Кадийски: Вадете оставката!

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Топорчите се, че не сте от страхливите, пък една оставка не смеете да подадете”, заяви ненадминатият преводач и голям поет Кирил Кадийски, в отворено писмо до министъра на културата Боил Банов. Писателят излезе излезе с изявление във връзка с конкурса за директор на Българския културен институт в Париж. Според Кадисйки изборът е изцяло манипулиран и е имало „императивното  указание” на министъра Десислава Бинева да е на първо място сред кандидатите.


„По време на т. нар. конкурс, – не без угризението, че може би съм пропуснал да разбера коя е – имах наивността да я попитам коя е сферата, в която тя (Бинева) е силна: музиката, театъра, киното, изобразителните изкуства. Тя ми се усмихна чаровно и леко ехидно отвърна: – Аз съм силна в други сфери”, посочва писателят. Той припомни, че Бинева е „печално известна със заплатата си от 12 хил. лв. месечно, които си е дала сама като изпълнителен директор на НДК”.


 „Не се заблуждавайте, че в битността си на министър сте по-защитен за това, което предстои да ви се случи. А и какво ли по-страшно може да бъде то от това вече да си се опозорил”, констатира Кадийски. „Хайде, извадете я от джоба тая пуста оставка. Подпишете я, Боиле Банов. Боилите са били храбри хора! Бановете – също!, призова той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.