Свързани новини

04.05.2024 16:05

Ул.Паница, а българската следа: Улиците на София

Видян 2087 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Улица, макар и една от най-късите в София, но пък знаково разположена срещу историческата сграда на Народното събрание, носи името на Дими Паница, чието истинско име е Димитър. Това е срам, тъй като именно той е поръчителят на т.нар. българска следа в атентата срещу папата. И самият той, и реалният извършител Али Агджа признаха невинността на България и натопяването й. Извършено по волята и с финансиране именно от Паница чрез Реидърс дайджест, който контролира: " т.нар. българска следва има и активно българско участие.


Дими Паница, на когото рожденото име е Димитър, е от известен български род. Прадядо му е Евстати Паница, чийто брат Атанас е баща на Коста Паница и дядо на Тодор Паница. Коста Паница, висш български офицер, е отявлен русофил и е осъден на смърт и разстрелян за антидържавен заговор и шпионаж в полза на Русия през 1890 г. Тодор Паница е виден македонски революционер, свързан с Коминтерна и е екзекутор на видните македонски дейци Борис Сарафов и Иван Гарванов. Осъден е на смърт от ВМРО и на 8 май 1925 г. присъдата му е изпълнена от годеницата на Иван Михайлов Менче Кърничева", пише conservative.bg. И още:"



През 1982 г. в “Рийдърс Дайджест”, където работи Паница, излизат серия от фалшиви новини от свързаната с ЦРУ Клеър Стърлинг, за т.нар. българска следа.


Според нейни признания, направени по-късно пред журналисти, Паница ѝ предложил солидна финансова помощ, за да публикува статии и книги срещу България. От тези публикации се стига и до съдебния процес в Италия срещу българските граждани". България пък е очернена за десетилетия напред.



В същото време, жертвата на Паница и бг следата Сергей Антонов няма улица на негово име в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби