Свързани новини

04.05.2024 13:05

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско, нещо турско и нещо българско

Видян 1705 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме няколко отговора.


Селест е най-новата модна сладкарница в София, която се намира на мястото на бул. Левски, където се смениха няколко заведения през последните години. Стилът е натрапчиво френски, но е отоманизиран с прекомерни излишества - от неясно защо кацналите по стените херувимчета до арфата в салона и прекалената орнаментираност на всичко. Турски са и приборите - хубави, особено на фона на ниските стандарти в родната индустрия на гостопримеството. Прави приятно впечатление и брандирането на всичко - посуда, салфетки и т.н., даже на красивите подложки под сладкишите.


Кроасаните са по-скъпи, отколкото в пекарна номер 1 на Франция, по-големи са по размер и не са въздушни, а са месести отвътре, което ги прави различни от стандартите на Петата република, но са хубави и наистина ухаят на масло.


Монопаста и тарт са двата вида сладкиши като база, все малки, но затова пък възскъпи. Шоколадовото мини за 14 лв., което пробвахме беше добро с чудесен мус отвътре, което вероятно ще накара повечето истински любители на сладкишите да простят прекомерната цена, изпреварваща доста по-реномирани парижки и виенски адреси.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби