Купуваме все по-луксозни и качествени жилища

Свързани новини

01.03.2024 14:42

Купуваме все по-луксозни и качествени жилища

Видян 398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двустайно или тристайно жилище ново строителство, в добър квартал с инфраструктура. Подобен апартамент в Пловдив е най-добрата инвестиция в момента, твърдят експерти от водещите агенции за недвижими имоти в града.


Най-активни на пазара са купувачите с реална жилищна нужда – млади хора или семейства с добри доходи, които могат да си позволят да покриват вноските си по жилищния кредит или имат резерв от свободни средства в бюджетите си.


Ниски лихви по кредитите стимулират пазара


Една от причините за подобна инвестиция са и ниските лихви на банките у нас. През 2023г. жилищното кредитиране продължи да расте силно в контраст с тенденциите в Европа.


Данните към края на октомври показват, че финансирането у нас нараства с 19,1%, докато ипотечният пазар в еврозоната се насочи през тази година към най-бавния си растеж от десет години насам – 1,5% по данни на водещите международни консултантски агенции. Освен това лихвите по жилищните заеми в България останаха непроменени - на ниво от 2,59% за нови левови жилищни кредити към октомври 2023 г. - спрямо 2,48% година по-рано. Страхът от влизане в еврозоната и последващото вдигане на лихвите също влияе на хората, които искат да закупят апартамент.


Брокери твърдят, че сега сделките се случват по-обмислено, а изискванията на купувачите, по отношение на качеството на живот се повишават непрестанно.


Мoдepни yдoбcтвa, eнepгийнo ефективни xapaĸтepиcтиĸи и cъвpeмeнни елементи нa дизайна - това ca само част от факторите, ĸoитo привличат xopaтa ĸъм новопостроените жилища в града.


Инфраструктурата – проблем №1 за новодомците


На пръв поглед пазарът е препълнен от оферти за продажба, но на него има значителна част от жилища, които не отговарят на представите на купувачите за мечтан дом.


Все повече хора предпочитат да живеят извън шума, мръсния въздух и натоварения трафик в градския център, като най-големият проблем за голяма част от Пловдив остава лошата инфраструктура, сочат проучвания на агенции за недвижими имоти.


Новите комплекси в града никнат като гъби, но радостта на новодомците е кратка, защото само седмица след като се настанят в хубавите си жилища и се озоват навън, те са принудени да се придвижват по черни пътища без асфалт и да се чудят защо няма улично осветление, обществен транспорт, кофи за смет, зеленина, поне една детска градина в квартала и най-нормалните екстри за цивилизован живот.   


Западните райони на града – хит сред новодомците


Ето защо най-атрактивна и търсена за живот си остава западната част на града около „зеления оазис” на Пловдив – в района на парк ,,Отдих и култура”. Локацията е само на минути от центъра и привлича със своето спокойствие и уют, с лесен достъп с транспорт, наличие на детски градини, училища, магазини, ресторанти, кафенета. В близост е Гребната база, която предлага отлични условия за релакс и е сред любимите места за спорт и разходка.


Интересна тенденция в Града под тепетата е, че покупката на жилища на зелено, които бяха спаднали през последните няколко години, отново са на мода. Основните предимства при този тип имоти са по-ниската цена при включване на ранен етап от строителството, избор на етаж, подходящо изложение и разпределения, които най-добре отговарят на нуждите на домакинството.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,