Свързани новини

20.06.2019 09:26

2, 64 млрд.лв. за Ф16

Видян 3365 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертът Димитър Стоянов, главен секретар на президента, който пръв съобщи, че цената на новите ни самолети ще бъде 3 млрд.лв. с пълно оборудване коментира дали България удари джакпота със сделката за изтребителите Ф-16, както пък се зарече ген. Събев:


"Лъжа е очакването за 1,9 - 2 млрд. лв.  Цената без ДДС върви към 2,2 млрд.лв (2,64 млрд.лв. с ДДС - 840 млн. лв. повече от горната граница, гласувана от БГ парламента). Лъжа е, че българският пакет е с малко по-добро оборудване. Няма как Събев да знае какъв е пакетът, предложен на България. Лъжа е, че  "пакетът за въоръжение е малко по-слаб". Не е така, много по-слаб е, даже е никакъв по отношение въздух-повърхност. Лъжа е, че всичко се "предлага в пакет". Дали? Не е! Нека т.нар. експерт да сподели колко LOA ще се подпишат, а ще има и други договори ..., извън пакета: "Американският конгрес одобри сделката с България в следващите години да не надхвърля 1,63 милиарда щатски долара (б.р. 3 млрд.лв.), което означава, че ако ние добием този пакет за максимум един милиард долара, ние имаме още 600 милиона да надграждаме, да купим допълнително въоръжение." Това е цената за исканото от нас. Цената от 2,2 млрд лв. без ДДС ще се постигне с орязване на пакета. Това орязване ще излезе солено на българския народ".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Цената за F16 е 2,7 млрд., Бойко отново лъже... 30.06.2019 14:08

    Скъпи съотечественици, аз лично не искам да купувам нито Ф16, нито МИГ, нито Грипен, нито никакъв друг самолет. Затова призовавам в деня на гласуването в Парламента на този грабеж, да бъдем там на протест... 2,2 млрд. за Ф-16, това Бойко се скатава да каже, че е без ДДС. Та да го сравняваме с 1,8 и да речем "е какво толкова". Но лимитът без ДДС е 1,5 млрд., т.е. говорим за 50% над тавана като привилегия за американците. Реалната цена е 2,7 млрд., като сложим ДДС-то. Което ще трябва да се плати, защото в момента няма никаква промяна в законите, която да позволява да е без ДДС. Ако приложим тая цена, Грипените стават 15 :) Според мен, ако мине сделката, после ще я платим още веднъж в съда... Та накрая 8 F16 ще ни излязат 5 милиарда лева, а Грипен ще получи 1,5 млрд., без да достави и един самолет :) Добри Божилов Писател, автор на "Задругата"

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Нали НС прие таван на разходите за самолети, сега как така се оказа, че сумата е значително по-голяма! Ще ни оберат и окрадат тотално, а ние само блеем като тъпи овце!ДОКОГА!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей