20.01.2019 08:01

Гришо аут, двама от Sofia Open на 1/4 – финал в Мелбърн

Видян 1464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи тазгодишното си участие на Australian Open. Хасковляита отпадна на осминафиналите в първия за годината турнир от Големия шлем. Поставеният под номер 20 в основната схема Гришо падна от намиращия се на 39-о място в света 20-годишен американски тенисист Франсис Тиафо. Навръх рожденния си ден американецът би нашия тенисист след 7:5, 7:6, 6:7, 7:5 в мач, продължил над 4 часа. На четвъртфиналите в Мелбърн Тиафо, който си осигури скок с 10 места в ранглистата ще срещне Рафаел Надал, който прегази Томаш Бердих. Григор Димитров пък не успя да повтори миналогодишното си постижение от Australian Open,  когато стигна до четвъртфиналите на турнира и по този начин не успя да защити точките си за световната ранглиста. Това ще доведе до нов спад с поне 2 места за намиращия се на 21-о място Димитров. От другата седмица той ще бъде в най-добрия случай поставен под номер 23 при мъжете.


В същото време двама от предстоящите участници на тенис турнира в София – Sofia Open ще се срещнат на четвъртфинал в Австралия. 15-ият в света Стефанос Циципас сътвори сензацията в Мелбърн, след като елиминира големия фаворит Роджър Федерер. 20-годишният грък сложи край на серията от 17 поредни победи на Australian Open на Маестрото.  Циципас стигна до крайния успех в срещата след 6:7, 7:6, 7:5, 7:6 за 3 часа и 45 минути на корта.


В спор за място на полуфинал той ще срещне друг предстоящ участник на турнира в Соифия – Роберто Батиста Агут, който отстрани миналогодишиния финалист в Мелбърн – Марин Чилич. Само след две седмици любителите на тениса у нас ще могат да видят на живо двама от четвъртфиналистите на първия за тази година турнир от Големия шлем. Единият от тях със сигурност ще влезе в топ 4 в Мелбърн. Без съмнение тазгодишното издание на Sofia Open ще бъде най-силното провеждано досега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион