Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха посрещнати от нигерийски официални лица в Абуджа и бяха придружени от същия екип за сигурност, който пътуваше с Хари до Обединеното кралство. По време на кратката си визита в Нигерия Хари и Меган ще посетят военния щаб на страната и ще популяризират игрите „Инвиктус“.

Свързани новини

10.05.2024 14:30

Принц Хари изнесе пламенна реч за психичното здраве в Нигерия

Видян 2434 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Принц Хари и Меган Маркъл бяха забелязани за първи път в Нигерия, където херцогът на Съсекс изнесе пламенна реч за психичното здраве, предаде Mirror.



Обръщайки се към залата в Lights Academy в Абуджа, Хари каза: „На някои места по света, повече, отколкото бихте повярвали, съществува стигма срещу психичното здраве. Твърде много хора не искат да говорят за него, защото то е невидимо, намира се в съзнанието ви и ние не можем да го видим“.


Меган се усмихна, докато стоеше до съпруга си, докато той говореше, и кимна на коментарите му. Хари продължи да казва, че психичното здраве е „все още нещо, в което сме сравнително несигурни“. Той добави: „Но познайте какво, всеки един човек в тази зала, най-младият, най-възрастният, всеки един човек има психично здраве. 


„Затова трябва да се погрижите за себе си, за да можете да помогнете на другите, а другите трябва да се погрижат за себе си, за да могат да се погрижат за вас. Това е начинът, по който работи.“


Херцогът на Съсекс продължи: „Няма нищо срамно в това да признаеш, че днес е лош ден. Добре? Ако сте се събудили тази сутрин с чувство на тъга, ако сте излезли от училище с чувство на стрес, ако сте загубили близък човек в семейството си, към когото обикновено се обръщате или с когото разговаряте, всички тези неща може да ви накарат да вярвате, че не са за разговор. Ние сме тук днес, за да ви кажем, че това не е така.



„Всяко едно от тези неща е напълно нормално. Това е човешка реакция, независимо дали става въпрос за скръб, стрес, каквото и да е чувството, то идва от преживяванията, които сте имали.“ Хари подчерта как всеки може да страда от проблеми с психичното здраве „във всеки един ден“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,