Манолова

Свързани новини

19.03.2024 15:18

Всяка една разправия между партньорите в некоалицията е за подялба на пари: Манолова

Видян 340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тъй като за ПП-ДБ вторите 60 позиции в регулаторите са по-важни от 600 000 избиратели, те се поддадоха на рекета. Видяхме ГЕРБ в ролята на домашния насилник на българското общество, който набързо ступа по-слабия партньор - ПП-ДБ. Накрая се появи полицаят от РПУ-то в лицето на Пеевски, каза им: "Момчета, имате прекрасно семейство, продължавайте сглобката". Нямаме никакви причини да смятаме, че пазарлъкът за постове и пари няма да приключи успешно.
Това каза лидерът на Изправи се България Мая Манолова в предаването "Денят ON AIR".


Според нея на следващите избори ПП-ДБ няма да съществуват на политическата карта, но пък техните представители в регулаторите ще продължат да упражняват своите правомощия.


“Осигуряват им живот след смъртта, тъй като политическото приключване на ПП-ДБ, за съжаление, е предстоящо, предвид тежката морална катастрофа, в която изпаднаха техните ръководства", допълни Манолова.


По нейни думи всичките приказки на партньорите на ГЕРБ в сглобката за съдебна реформа са се опирали до това да има независима съдебна власт, отчетна прокуратура, партийните централи да не се месят и да не определят главата на прокуратурата. Според председателят на Изправи се България обаче се е оказало, че това е прах в очите на хората.


“ПП-ДБ предадоха и продадоха хората от протестите - тези, които не искаха повече Борисов и ДПС и искаха съдебна реформа”, категорична е тя.

Според Манолова и ПП-ДБ, и ГЕРБ са излъгали своите избиратели.

"Докато никой не е изненадан, че Борисов за пореден път си е сменил мнението, или пък, че е излъгал своите хора, то ПП-ДБ катастрофираха тежко. Всичките им приказки, надути фрази за това как ще осигурят честни и почтени хора, каквито е нямало в регулаторите, се оказват един балон, гледайки първите им назначения като това за подуправител на БНБ. Назначиха председателя на парламентарната си група, за който в последствие стана ясно, че няма никакъв опит в сферата. Погледнете и номинациите им за новото правителство - хора без визия за развитието на съответните им ресори”, заяви бившият омбудсман.

Тя е на мнение, че крайната цел и на двете формации в сглобката е разпределянето на едни пари и едни министерства. Манолова твърди, че Борисов е поискал Министерството на иновациите и растежа, защото там минават 7 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост.


“Това са ресурсните министерства - няма значение какви са хората, има значение какви са парите. Защо е поискал екологията? Защото там е едната оперативна програма по ПВУ. Защо е поискал МТСП? Защото там е другата такава програма. А за енергетиката дори няма какво да коментираме. Тоест става дума за един пазарлък за това как да се разпределят парите. От това, което виждам, наистина всяка една разправия между ППДБ и ГЕРБ е за подялба на пари” - допълни Манолова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и