Гълъб, заподозрян в провеждане на шпионски операции в полза на Китайската народна република, е освободен от индийски служители след осеммесечно задържане след намесата на PETA

Свързани новини

05.02.2024 15:23

Освободиха гълъб, заподозрян за шпионаж в полза на Китай

Видян 475 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Гълъб, заподозрян в провеждане на шпионски операции в полза на Китайската народна република, е освободен от индийски служители след осеммесечно задържане след намесата на PETA, съобщиха от групата за защита на правата на животните.

Птицата беше задържана през май миналата година в близост до пристанище в Мумбай, след като беше открита с два пръстена на краката, а на крилата ѝ бяха изписани думи, които изглеждаха китайски, което породи опасения за евентуалното ѝ участие в шпионаж.

В крайна сметка обаче е установено, че гълъбът не е имал нечисти намерения спрямо индийската държава и всъщност е открита състезателна птица от Тайван, която е избягала и е стигнала до субконтинента.

Гълъбът, който очевидно е бил смятан за способен на бягство, е бил задържан в болница за животни, преди да бъде прехвърлен миналата седмица в Бомбайското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните, чиито служители го освободиха във вторник.


 "След като научихме, че гълъбът е държан в болницата за животни Bai Sakarbai Dinshaw Petit Hospital (BSDPHA) в Парел като собственост на случая в продължение на невероятните осем месеца, PETA India се впусна в действие, за да осигури освобождаването на птицата от плен", заяви организацията за защита на правата на животните в изявление на своя уебсайт.

След намесата на PETA полицията в Мумбай одобри освобождаването на несправедливо обвинената птица.


 Осеммесечното задържане на гълъба не е първият случай, в който птица е заподозряна в "птича игра" в Индия. През 2020 г. полицията в администрираната от Индия част на Кашмир освободи птица, която също беше заподозряна в шпионаж, след като прелетя през силно милитаризираната граница, разделяща Индия и Пакистан.


През 2016 г. друг гълъб беше задържан в Индия, след като се съобщаваше, че носи бележка, съдържаща заплаха към министър-председателя Нарендра Моди.


В миналото гълъбите са били използвани в шпионски операции - включително от Обединеното кралство по време на двете световни войни - за предаване на съобщения. Известно е, че птица на име Густав е пренесла първите новини за десанта в Деня Д обратно в Обединеното кралство, след като на 6 юни 1944 г. на плажа Меч в Нормандия към крилатия пратеник са били прикрепени подробности.


Миналата година учени от американския щат Ню Мексико започнаха работа по проект, в който възнамеряваха да превърнат мъртви птици в безпилотни самолети, за да разберат по-добре навиците на ятата птици по време на полет.


Изследването, което беше представено миналата година в Американския институт по аеронавтика и астронавтика, може да бъде използвано и за шпионаж, насочен към военни цели, се казва в докладите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв