Иран се готви за нов израелски удар: WSJ

Свързани новини

18.04.2024 18:00

Иран се готви за нов израелски удар: WSJ

Видян 585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Твърди се, че иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) отзовава най-добрите си военни съветници от обекти в Сирия, тъй като Техеран се подготвя за израелска ответна атака, съобщи Wall Street Journal, като се позова на сирийски и ирански официални лица.

Новината идва, след като в събота Иран изстреля няколкостотин ракети и безпилотни летателни апарати с експлозиви по цели в Израел. Техеран определи нападението като отмъщение за смъртта на седем офицери от IRGC, които бяха убити при израелски въздушен удар по иранското консулство в Дамаск на 1 април.

Еврейската държава твърди, че е свалила почти всички боеприпаси, изстреляни по нея през уикенда, докато Техеран съобщи, че е нанесъл успешни удари по няколко израелски военни обекта.

Сега, според "Джърнъл", Иран се подготвя за израелска атака и според информацията подготвя военновъздушните си сили за пресичане на ударите, докато военноморските му сили се готвят да защитят търговските ирански кораби в Червено море.

В същото време изданието твърди, че IRGC, както и ливанската бойна групировка "Хизбула", намаляват присъствието на висшите си офицери в Сирия, докато военните от среден ранг "се изместват от първоначалните си местоположения в страната".

Изданието обяснява, позовавайки се на военни експерти, че свързаните с Иран обекти в Сирия са най-вероятните цели на израелските въздушни удари, тъй като те позволяват на еврейската държава да отговори, избягвайки пряка размяна на удари с Иран.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей