Италианският бизнес в България подчерта удара върху конкурентоспособноста на икономиката, ако няма данъчни облекчения у нас.

Свързани новини

12.12.2023 12:24

Бизнесът настоява за изключения от допълнителното подоходно облагане с 15% за големите компании

Видян 671 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесът настоява за изключения от допълнителното подоходно облагане с 15% за големите компании. Чужди търговско-индустриални камари и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България поискаха данъчни облекчения за съществена стопанска дейност, които ще запазят данъка "печалба" в досегашния размер от 10% като се позоваха на практиката в страните-членки на Европейския съюз, предаде БНР.

Българският законопроект за корпоративното подоходно облагане, който предвижда допълнителен "данък печалба" от още 5% върху досегашните 10% за големите корпорации, се основава на европейска директива. Евродирективата е задължителна за страните-членки, но допуска изключения при инвестиции в изграждането на дълготрайни материални активи и развитието на местни кадри. Българският вариант на законопроекта не дава такава възможност, а бизнесът твърди, че по този начин България се изправя пред риска от влошаване на инвестиционната среда, каза Кирил Домусчиев от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Италианският бизнес в България подчерта удара върху конкурентоспособноста на икономиката, ако няма данъчни облекчения у нас.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец