7 години затвор за командоса, убил полицай заради жена.

Свързани новини

19.04.2024 17:02

7 години затвор за командоса, убил полицай заради жена

Видян 753 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военно-апелативна прокуратура постигна осъдителна присъда по дело за умишлено убийство на 45-годишния полицай Добромир Лазаров  в Пловдив.

Върховният касационен съд уважи изцяло касационния протест на прокуратурата и призна Ангел Желязков за виновен в извършване на убийството през пролетта на 2018 г. Наложено му е наказание лишаване от свобода за срок от 7 години при първоначален строг режим, съобщиха от държавното обвинение.

Делото е образувано по протест на Военно-апелативна прокуратура и жалба на защитата на частните обвинители срещу присъда на Военно-апелативния съд. С нея е отменена присъда на Военен съд-Пловдив, с която той е бил признат за виновен в извършване на убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и той е бил оправдан по обвинението за умишлено убийство от Военно-апелативен съд.

Престъплението, за което Ангел Желязков, младши сержант от военно формирование, е даден на съд, е извършено на 20 май 2018 г. около 23,15 ч. в Пловдив. Тогава в междублоковото пространство на бул. "Александър Стамболийски" възникнал инцидент между между него и жертвата по повод връзка на полицейския служител с бивша приятелка на извършителя.

Той е нанесъл множество прорезни рани с тактически нож на пострадалия, който впоследствие починал от кръвозагуба. Разследването по случая е приключено за близо шест месеца и е внесено от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив с обвинителен акт в съда.

При разглеждането на делото последната инстанция - Върховният касационен съд, изцяло е споделил становището на прокуратурата, което тя последователно е поддържала, че в случая има доказателства за умишлено убийство, за каквото престъпление е повдигнато и обвинение от ВОП-Пловдив още през 2018 г.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна.

Престъплението беше извършено заради дознателката Люба Алексова в РУ Карлово. Тя имала връзка и живяла в Пловдив с командоса от елитната пловдивска парашутна бригада Ангел Желязков. Паралелно обаче с това младата жена имала връзка и с Добромир Лазаров, който бил полицай в участъка в Сопот. Мъжът бил влюбен в нея. Двамата говорили за общо бъдеще, за дете, споделяли мечтите си. Лазаров разбрал за военния, водил е няколко пъти разговори с него. Във фаталната вечер запалил колата си и тръгнал от Сопот към Пловдив, за да се срещнат двамата и да се разберат. Чул се по телефона с Желязков, който му казал, че е пиян и не може да се бие с него. Полицаят обаче настоял да се срещнат, още повече че Алексова била с Желязков. Военният дал адреса на дома си в Пловдив на Лазаров, който тръгнал за квартал "Кючук Париж". Така се стигнало до фаталния край.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог