Талантливият дизайнер Кен Окуяма използва изминалия уикенд на Concorso d'Eleganza 2023 Villa d'Este в Италия, за да дебютира с последния модел от серията си специални модели с каросерия - Kode61 Birdcage.

Свързани новини

23.03.2024 08:01

Kode61 Birdcage е модерен вариант на класическо Maserati

Видян 11389 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Талантливият дизайнер Кен Окуяма използва изминалия уикенд на Concorso d'Eleganza 2023 Villa d'Este в Италия, за да дебютира с последния модел от серията си специални модели с каросерия - Kode61 Birdcage.

Както ясно показват името и цветовата схема, автомобилът е модерен вариант на състезателния автомобил Maserati Tipo 61 от 1960 г., който е наречен "Клетка за птици" заради сложната конструкция на шасито. Шасито е било съставено от мрежа от 200 тънки хромово-молибденови стоманени тръби - конструкция, която е помогнала да се намали теглото, като същевременно е запазила твърдостта.



Kode61 Birdcage е първият автомобил на японски производител на каросерии, представен в категорията за концептуални автомобили на Concorso Villa d'Este. Okuyama не разполага с достатъчно подробности, но стилът на отваряне на вратите, междуосието и разположението на двигателя в средата подсказват, че шасито донор е съвременното Maserati MC20. Колелата също са същите като тези на суперавтомобила на Maserati.

Интериорът обаче няма нищо общо с този на MC20. Той се отличава с ретро дизайн, допълнен от ръчна скоростна кутия, която се издига далеч над централната конзола. Има и модерни елементи, като карбоновите влакна на арматурното табло и седалките за сядане с карбонови облегалки.



Окуяма е бивш дизайнер на Pininfarina, отговорен за автомобили като Ferrari Enzo и предишната концепция на Maserati Birdcage, представена през 2005 г. и базирана на шасито на суперавтомобила MC12 на Maserati. Днес той ръководи собствена компания за промишлен дизайн, Ken Okuyama Design. През последните две десетилетия компанията изработва лимитирани модели в рамките на серията Kode, включително Kode57 от 2016 г. и Kode 0 от 2017 г.

Подобно на други творения, Kode61 Birdcage ще бъде произведен в малка серия, а производството ще се осъществи в Ямагата, Япония.

Цената не е обявена, но други неотдавнашни автомобили Kode струваха седемцифрени суми.

Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог