Лойд Остин

Свързани новини

20.03.2024 09:32

13 европейски страни създадоха „коалиции на възможностите“ с Украйна: Лойд Остин

Видян 275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тринадесет европейски държави създадоха „коалиции на възможностите“ с Украйна, за да ѝ помогнат, а първата среща на техните представители се проведе тази сутрин. Това съобщи министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин при откриването на заседанието на контактната група за военна помощ на Киев (формат "Рамщайн") в базата на ВВС на САЩ в Германия (Рейнланд-Пфалц).

"Тази сутрин председателствах първата среща на лидерите на "коалициите на възможностите". И съм благодарен на Дания, Естония, Франция, Германия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша и Обединеното кралство за формирането тези коалиции”, каза Остин.


Той отбеляза, че осем от тези коалиции „са постигнали значителен напредък“ през последните седмици.


Шефът на Пентагона добави, че работата с други „коалиции на възможностите“ също ще продължи за „откриването на пропуски“ и ще помогне на Киев да създаде „огромна сила“, за да осигури бъдещето на страната. Както заяви министърът на отбраната на САЩ, „коалициите на възможностите“ подчертават ангажираността на техните участници към идеята за гарантиране на дългосрочната сигурност на Украйна, а страните поддържат твърда позиция по този въпрос.

По-рано, на съвместна пресконференция след среща между френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц и полския премиер Доналд Туск (т.нар. формат „Ваймарски триъгълник“ – Германия, Франция, Полша), участниците заявиха, че западните страни възнамеряват да закупят оръжия за Украйна на световните пазари и ще създадат нова коалиция с далекобойна артилерия за Украйна в рамките на формата "Рамщайн". Освен това, според Шолц, страните от ЕС възнамеряват да използват доходите от руски активи, замразени в Европа, за финансиране на покупки на оръжия за Киев.

Руската страна многократно е подчертавала, че изпращането на оръжие на Киев от Запада и подпомагането на обучението на украинската армия само удължава конфликта и не променя ситуацията на бойното поле.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей