Свързани новини

05.04.2018 09:31

Русия поиска среща на Съвета за сигурност на ООН заради делото Скрипал

Видян 2114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руските власти смятат, че най-добрият способ за изясняване на истината по случая Скрипал е неговото внасяне за разглеждане в Съвета за сигурност на ООН, пише Независимая газета.


Вчера в Хага се проведе извънредно заседание на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), където се проведоха дискусии по случая. Руската страна счита обвиненията на Великобритания за неоснователни и иска провеждане на съвместно разследване, а Лондон отказва подобна идея, определяйки я като "извратена".


 В частност своите аргументи в полза на невинността на Русия представил началникът на лабораторията за химико-аналитичен контрол на научния център на руското Министерство на отбраната Игор Рибалченко. Той и преди това е заявявал,че отровното вещество би могло да бъде произведено в много други страни. Припомняме, че лабораторията на британското правителство в Портън Даун до Солсбъри призна не може да се докаже, че атаката е руска.


Рибалченко отбелязал, че ОЗХО отказва да сподели с Москва материалите по разследването. „В Техническия секретариат на ОЗХО заявяват, че споделят сведенията, с които разполагат само със съгласието на британската страна. Това е абсолютно ненормална, а бих казал и повече, подриваща основите на нашата организация ситуация“, казва той.


Предложението на Русия за резолюция, призоваваща да се разглежда делото Скрипал в съответствие с правните норми е подкрепено само от 14 страни от участвалите 41. Против резолюцията са били страните от Евросъюза. „ЕС не одобрява предложения проект на заявление“, заявява представителят на България в ОЗХО Красимир Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог