Тази вечер от 19ч. Централния военен клуб в София ще посрещне детско-юношеския ансамбъл „Ministrings“ от Швейцария, който ще зарадва  публиката с концерт с вход свободен.

Свързани новини

18.10.2023 13:38

Детският ансамбъл Ministrings от Швейцария с турне у нас

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази вечер от 19ч. Централният военен клуб в София ще посрещне детско-юношеския ансамбъл „Ministrings“ от Швейцария, който ще зарадва  публиката с концерт с вход свободен.


А на 22 октомври, неделя, от 12.00 часа, пък ще изнесат концерт в Епископската базилика на Филипопол. Талантите от Лозана ще представят програма, с която пътуват и изнасят концерти в цяла Европа, като паралелно с това намират време да се запознаят с културно-историческите забележителности на градовете, в които гостуват. Ансамбъл „Ministrings“ е основан през 2002 г. в Консерваторията в Лозана (Швейцария) от Тина Стрининг (Tina Strinning), професор по цигулка, виола и педагогика.


През 2013 г. към нея се присъединява Байджу Бат (Baiju Bhatt), цигулар, занимаващ се с джаз и съвременна музика. „Minstrings“ са наставлявани и от цигуларя Жил Апап (Gilles Apap), с когото имат възможност да участват в майсторски класове и да изпълняват концерти. Между турнетата в Истанбул, Париж, Будапеща или Барселона, а сега и в България, „Ministrings“ си проправят път със свежест и добро настроение. Децата, участващи в ансамбъла се подбират от 7-годишна възраст с взискателен и оригинален подход. Често подкрепяни от по-големите в групата, те се научават да поемат отговорност и да играят активна роля по отношение на своето музикално и сценично представяне.


Младите музиканти се изявяват на сцената напълно самостоятелно и без партитури. Голяма част от музиката им е обогатена с групова хореография, което прави шоуто им цветно, весело и уникално. Резултатът е великолепен урок по артистични и социални ценности и личностно развитие на всяко дете във вдъхновяваща обстановка. Инвестицията в изразяване и движение, импровизация и креативност, както и многобройните проекти, изживени заедно, създават силни връзки на приятелство и общи музикални интереси сред децата, което води до формирането на различни нови ансамбли като Krysalid, the BAMS, Oct’ Opus и Bazar Quartet, осигурявайки приемственост в бъдещето. „Ministrings“ са получавали няколко пъти първа награда със специално отличие на Националния финал на Швейцарския младежки музикален конкурс.


От основаването на групата през 2002 г., няколко поколения деца са преминали през „Ministrings“,  излъчвайки чрез  присъствието си и чрез „пътуващата“ музика вълнуваща и вдъхновяваща енергия, която не оставя никого безразличен. След София и Пловдив, детската формация ще гостува в Плевен и Пазарджик.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.