Митичните острови на Нова Зеландия

Свързани новини

02.02.2024 16:05

Митичните острови на Нова Зеландия

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изолиран от останалата част на света от времето на динозаврите, великолепният див свят на Нова Зеландия се е развивал самостоятелно в продължение на 80 милиона години и резултатите са изненадващи. Визуално изумителният нов сериал от три части на Viasat Nature “Нова Зеландия: Митичните острови на Земята”, с премиера на 5 февруари от 20:00 часа, ви пренася на една екзотична и мистериозна обиколка на островите, разкривайки как богатия интригуващ див свят на страната успява да оцелява. Нова Зеландия е красиво, но опасно място за живеене, тъй като е едно от най-геологично активните места на земята.


Първият епизод на тази вдъхновяваща поредица ви представя най-древните и странни животински видове, проследявайки историята на формирането на техния забележителен дом по изключително жив начин. Научете как в древните им гори все още дебнат хищници от Юрската епоха.


От кивитата с техните гигантски яйца до обитаващите горите пингвини и возещите се на хеликоптери овчарски кучета, срещнете се с изумителните създания и издръжливите хора, които трябва да се изправят пред предизвикателствата на този красив, драматичен и предизвикателен свят. Във втория епизод пътешествието до най-екстремния и грандиозен Южен остров, където животните трябва да намират радикални решения за оцеляване.


Тук е домът на някои от бързо издигащите се планини на света, Южните Алпи. От свръхинтелигентни папагали до зловещи охлюви със зъби и магически съзвездия от светещи червеи, тук се намират най-дивите места в страната и едни от най-издръжливите пионери, на които им се налага да вземат радикални решения, за да оцелеят.


Финалният епизод на това епично приключение разкрива изненадващата и задушевна история на новите пришълци в Нова Зеландия, като разказва за формирането на страната от днешна гледна точка. Нова Зеландия е едно от последните парчета суша, открита и заселена от хората. Буйно и плодородно, почти всичко, донесено тук процъфтява, често с изненадващи последици. Разказана чрез преживяванията на местните видове - по-специално един вид харизматичен и странно гигантски нелетящ папагал - това е трогателна история на променящата се съдба на дивия живот на Нова Зеландия, откакто човекът е пристигнал за първи път.


Дебютиращ в понеделник, 5 февруари от 20:00 часа, “Нова Зеландия: Митичните острови на Земята” е грандиозно изследване в три части на една от най-красивите страни на планетата и нейната невероятна дива природа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес не се страхувайте да споделите плановете си

Днес не се страхувайте да споделите плановете си с