Свързани новини

18.03.2009 08:30

Китайците ще изпият българското вино

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайците ще пропият български вина, съобщи wines-info.com , цитирани от БГНЕС. Според анализът, публикуван на специализирания сайт, и кризата няма да накара българите да забравят вкуса на хубавото вино.


Нараства значението на бялото вино, търсенето на което все повече се доближава до това на червеното. Традиционното изложение Винария в рамките на Пловдивския панаир с открива днес, отбелязва сайтът, като на него ще бъдат представени 319 компании от 19 страни. Те ще покажат своите най-добри вина, както и нови технологии и материали за производството. Българските изби на изложението са 146, като от чуждите участници най-силно е италианското присъствие с 67 марки. Търговците очакват, че кризата няма да засегне сериозно вътрешното търсене на вино, а индустрията може да очаква и ръст от 2 до 3 процента. Основните конкуренти на българските вина, особено в ресторантите, са вината от Чили и Аржентина, но това вероятно е временно увлечение. Поради кризата, българските производители ще трябва да потърсят нови пазари, особено след срива на износа за Русия. По-евтините продукти и наливното вино ще имат по-добри шансове, но освен традиционните европейски партньори, нов потенциал могат да разкрият и азиатските пазари. Износът за Китай, Корея и Сингапур съществува, но договорите са единично явление, подчертават експертите. Слабият долар вероятно ще направи износа за Канада и САЩ неизгоден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ако днес искате да кажете нещо на колегите и на шефовете си, направете го

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ако днес искате да кажете нещо на колегите и на