Свързани новини

30.07.2021 08:07

Как колбасите могат да бъдат полезни, а не канцерогенни и вредящи на имунитета?

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световната здравна организация категорично определя продуктите от многократно преработено месо - колбасите, надениците, луканките, кренвиршите, като канцерогенни. Храни, чиято честа употреба води до рак. Освен това, съвременните производители добавят в тях вещества, които пристрастяват към тях – човек подсъзнателно търси един и същи тип храна. Както е добре известно, дали в този тип ще избере салам или луканка, наденица или суджук – производителят е един и същ и е в картел с останалите големи в бранша.



Проблемът е още по-тежък в България, тъй като 12 години третокачественото и старо вносно месо се представя за първокачествено, като основната причина е унищожаването на българското животновъдство и липсата на качествено телешко, свинско и пилешко у нас, а още по-малко на по-редките видове.



Още по-лошото е, че за компенсиране на естествените липси поради спестяването на материал, производителите в страни като нашата блъскат колбасите със сол, захар и антибиотици.



Последното международно научно откритие след задълбочени лабораторни тестове показа още нещо много опасно за колбасите – те вредят на имунитета. Тоест, стимулират разпространението на вируси като корона19. Това пък става заради вредния им ефект, който нарушава микрофлората на червата.



На този фон най-малкото нарушение на производителите е, че те често не продават описаните на етикетите грамажи на колбасите – обикновено разликата е 10-20 грама по-малко от декларираното пред клиента.



Какъв е шансът да направим от дефекта – ефект поне за здравето, като не можем никак да преодолеем удрянето в кантара?



Лайфхакът е прост. Колбасът може да бъде полезен или поне не вреден в компанията на зеленчуци – това важи за червеното месо по принцип – винаги го яжте с гарнитура от зеленаж, не отг пържени картофи например.



Какво предлагаме? Салата с колбас. Руската, ненадейно основана на здравословния принцип, е малко съмнителна, заради съдържащата се в нея в голямо количество майонеза.



Добра компания за колбаса в салата са краставици – може и кисели – вече писахме колко добре действат те на организма, чушки, лук, чесън, малко соев сос, малко балсамов оцет и малко зехтин. Ако следвате последните кулинарни трендове, направете и „купичка” от хляб, в която да изсипете микса от зеленчуци и салам.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева