Свързани новини

26.06.2009 13:32

Хотелите в Поморие – като в Швейцария

Видян 2535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Швейцарски експерти ще обучават собствениците и персонала на два хотела в Поморие, каза Соня Енилова от Бургаската регионална туристическа асоциация, цитирана от БГНЕС.


„Проектът е част от Програма „Устойчиво развитие на предприятията в България” и се финансира от Швейцарското правителство чрез Организацията за индустриално развитие на ООН (УНИДО).


Проектът първо стартира в района на централна Стара планина и София, а тази година сме включили девет хотела по черноморското ни крайбрежие” допълни Енилова. Изискването е било хотелите да са високо категорийни, с повече стаи. Мотивът за тези изисквания е опциите, които предложат експертите, да имат по-голям ефект.


В Поморие по швейцарски модел ще станат хотел „Сейнт Джордж” и „Марина Холидей клъб”. Преди седмица са проведени първоначалните срещи с двама експерти от Швейцария и Германия. Темата на обучението е била „Корпоративна социална отговорност”, управление на човешките ресурси и взаимодействие с институциите. „Това е една от много актуалните теми в ЕС, предстои и изготвянето на ISO 26000, което трябва да сертифицира фирмите точно в областта на корпоративната социална отговорност” обясни Соня Енилова. Вторият компонент, по който се работи е т.н чисто производство, при което швейцарците обучават хотелиерите на мениджмънт и дават конкретни препоръки как да използват вода и електроенергия, отпадъци, човешки ресурси, как да взаимодействат с институциите. В края на обследването на хотелите ще бъде връчен сертификат от УНИДО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни