Свързани новини

30.07.2013 17:10

Болшой театър открива сезона с Лебедово езеро

Видян 1888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представлението Лебедово езеро по хореография на Юрий Григорович е постановката, с която Болшой театър открива официално сезона в Лондон.


Тази вечер в прочутата опера Ковънт гардън, или Кралската опера, както е официалното й название, е откриването на лондонския сезон на прочутия балет. Главните роли ще бъдат изпълнени от примабалерината Светлана Захарова и Александър Волчков.


Последните дни преди лондонския сезон Захарова почти не напуска залата за репетиции. Примата на Болшой театър е много отговорна към представлението пред английската аудитория. Въпреки, че се е превъплъщавала в ролята на Одета многократно и познава движенията и жестовете отлично, тя не спира да се упражнява, разказват от Болшой театър.


Турнето ще продължи три седмици - до 17 август. По време на него лондончани ще имат възможност да видят най-вече класически произведения като "Лебедово езеро", "Баядерка" и "Спящата красавица". В програмата са включени още "Скъпоценности" на Джордж Баланчин и "Пламъците на Париж" - балет, възобновен от Алексей Ратмански за Болшой театър.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв