Свързани новини

21.05.2014 09:02

Дигитална запалка отказва от цигарите

Видян 1903 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Quitbit е запалка, която брои и ограничава броя на цигарите, полагащи се дневно на пушачите, пише Yahoo New.


Проектът за устройството е публикуван в интернет платформата за събиране на инвестиции Kickstarter. Потребителите могат да програмират устройството да им позволява определен брой цигари през зададени интервали. Когато се опитат да запалят цигара, но са достигнали лимита си, запалката спира да работи.


Устройството е оборудвано със сензорна технология, която отчита колко дълго то е използвано. Съоснователят на Quitbit Ата Гофрани е бил пушач в продължение на седем години и е успял да се откаже от вредния навик, благодарение на “умната” запалка. По думите му тя може да бъде само допълнение, а не заместител на други методи за спиране на цигарите.


Едно от уникалните качества на Quilbit е, че дава информация. Запалката обобщава навиците на пушачите на лесен за разчитане екран, който показва колко цигари са изпушени за един ден и колко време е минало от последната. Тези данни се изпращат с bluetooth към устройства както с Android, така и с iOS.


Допълнителна екстра е, че запалката по-трудно може да бъде изгубена, тъй като смартфонът следи местоположението й. Мобилното приложение на Quilbit има и виртуална “стая” за връзка другите потребители, които могат да окажат покрепа и разбиране в трудни моменти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак