Cadillac не се шегуваше, когато заяви, че цените на неговия флагман Celestiq ще започват от над 300 000 долара.

Свързани новини

  • 2025 Cadillac CT5

    2025 Cadillac CT5

    Cadillac значително актуализира седана CT5 за ...

22.05.2024 09:50

Cadillac обяви цена от 340 000 долара за Celestiq

Видян 15004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Cadillac не се шегуваше, когато заяви, че цените на неговия флагман Celestiq ще започват от над 300 000 долара.

Миналата седмица говорителката на компанията Мелиса Грейди Диас се включи в LinkedIn, за да обяви началото на поръчките на клиенти за големия електрически хечбек, както и че базовата цена е приблизително 340 000 долара, без да се включва таксата за дестинация.

Тази базова цена е за това, което Диас описа като "празно платно", което означава, че действителните цени на сделките могат да бъдат много по-високи. Част от причината за високата цена на автомобила е високото ниво на персонализация, което ще бъде на разположение на клиентите.

Cadillac не е предоставил подробности за това какви опции за персонализация ще бъдат на разположение, освен връщането на логото Cadillac goddess за части от екстериора и салона на автомобила. Във видеоклип, публикуван миналата есен, обаче музикантът и бъдещ собственик на Celestiq Лени Кравиц е показан да разглежда редица цветове и материали за тапицерията.



Процесът на поръчване от клиента или процесът на проектиране, както го нарича Cadillac, ще позволи на клиентите да се свържат с дежурен консиерж, както и с дизайнерите на Cadillac, за да им помогнат да достигнат до идеалната конфигурация. Клиентите ще бъдат поканени да посетят, физически или виртуално, новия Cadillac House в Глобалния технически център на General Motors в Уорън, Мичиган, където ще се произвежда Celestiq.

Cadillac заяви, че Celistiq ще бъде произвеждан предимно на ръка със скорост от само 1,2 автомобила на ден, което означава, че годишното производство ще бъде по-малко от 500 бройки. Доставките ще започнат през пролетта на 2024 г. Диас заяви, че има "изключително голямо търсене" за Celistiq.

Celestiq е проектиран на базата на платформата Ultium EV на General Motors и набор от технологии за батерии. Той ще разполага с 600 к.с. и 111-киловатчасова батерия, която се очаква да осигури пробег от около 480 км. Благодарение на поддръжката на зареждане с мощност до 200 kw, собствениците ще могат да увеличат пробега си с 130 км за 10 минути с помощта на бързо зарядно устройство за постоянен ток.



Ще има и много технологии, стандартни или налични, включително 55,0-инчов дигитален дисплей, стъклен покрив с четири панела, който позволява на водача и пътниците индивидуално да настройват степента на прозрачност, озвучителна система AKG с 38 високоговорителя и първото приложение на автоматичната функция за подпомагане на водача Ultra Cruise на GM, за която е обещано, че ще функционира на 95% от пътищата в САЩ.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни