Българската делегация посетила и националния стадион Пушкаш арена, където била посрещната от директора на комплекса Барнабаш Чергю.

Свързани новини

24.11.2022 15:12

Весела Лечева обсъди в Будапеща строежа и експлоатацията на модерни спортни обекти

Видян 4286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева е обсъдила теми, свързани с изграждането и управлението на големи спортни съоръжения по време на двудневно посещение в Будапеща.


"Опитът на Унгария е много важен, защото нашите две държави имат много сходства - като население, територия, път на развитие, предизвикателства, свързани с трансформацията ни от планова в пазарна икономика. Напредъкът на Унгария и развитието на нейната спортна инфраструктура е впечатляващ и е важно да видим както успешните модели, така и грешките, които не трябва да бъдат допускани", посочи Лечева, цитирана от пресслужбата на министерството.


Българската делегация посетила и националния стадион Пушкаш арена, където била посрещната от директора на комплекса Барнабаш Чергю.


"В България от години се води дискусията за построяването на нов национален стадион по футбол. Добре е да се види как това се случва в останалите държави в Европа, които успяха да построят своите модерни стадиони", каза Лечева.


Министър Весела Лечева и президентът на федерацията по плуване Георги Аврамчев, който я придружава в Будапеща, разгледаха и плувното съоръжение Duna Arena.


"Впечатлена съм от плувния комплекс и искам да видя подобно съоръжение и в нашата столица. Важно е обаче то да бъде направено по най-правилния начин, за да може поколения български плувци и спортуващи граждани да го ползват", добави служебният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,