Голямата надежда на родната борба Едмонд Назарян няма да се бори на Олимпийските игри в Париж тази година, след като не успя да се възстанови навреме за последната квалификация в Истанбул.

Свързани новини

08.05.2024 10:40

Травма спря Назарян за Олимпиадата в Париж

Видян 2488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голямата надежда на родната борба Едмонд Назарян няма да се бори на Олимпийските игри в Париж тази година, след като не успя да се възстанови навреме за последната квалификация в Истанбул.



Схватките започват в четвъртък, 9 май, а българският национал не успя да си спечели квота на световното първенство и пропусна първата квалификация в Баку през миналия месец.



Назарян отпада заради възпаление на стара травма, а на негово място на 60 кг ще се бори Недялко Петров, който спечели пето място на европейското първенство за мъже през 2018. Дебют на подобен форум ще направи Калоян Иванов, който ще стартира във вакантната от Кирил Милов категория до 97 кг. Самият Милов също ще пропусне Олимпиадата заради сериозна контузия.



На тепиха при 77-килограмовите класически стил се завръща Айк Мнацаканян, трети в света и в Европа, съобщават от Българска федерация по борба (БФБ). При 67-килограмовите пък ще излезе Абу Муслим Амаев, двукратен бронзов медалист от европейски първенства.



В свободния стил в тежка категория до 125 кг ще излезе Георги Иванов, който на предишната квалификация дебютира при класиците, но не успя да спечели квота. По-рано този сезон европейският шампион до 23 години стана първи на "Дан Колов" и спечели златния пояс.



При 74-килограмовите ще стартира Рамазан Рамазанов, трети в света и втори в Европа, а в по-горната категория до 86 кг ще спори неговият брат Магомед Рамазанов. Той се състезава от този сезон за България.



В своите категории олимпийските квоти ще атакуват опитните Георги Вангелов (57 кг), пети от игрите Токио 2020, както и Микяй Наим, европейски вицешампион и носител на златния пояс "Дан Колов" от 2021-а.



При жените Юлиана Янева ще направи дебют в по-горната за нея категория до 76 кг. Мими Христова ще направи нов опит да вземе виза в категория до 68 кг. При 57-килограмовите ще стартира Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, а Миглена Селишка, номер 1 в Европа от 2020-а, ще излезе при най-леките до 50 кг.



Първите трима във всяка категория взимат квоти, а между двамата бронзови медалисти ще има допълнителна среща.



На турнира ще има двама български съдии - Димитър Чифудов и Недялко Кирезиев.



Надпреварата започва в четвъртък със схватки при мъжете в класическия стил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион