Рафаел Надал заяви, че днешният мач с Иржи Лехечка ще бъде много сериозно предизвикателство за него от физическа гледна точка.

Свързани новини

30.04.2024 10:15

Преди няколко седмици не можех да сервирам и да се движа по корта: Надал

Видян 2703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рафаел Надал заяви, че днешният мач с Иржи Лехечка ще бъде много сериозно предизвикателство за него от физическа гледна точка. „Кралят на клея“ достигна до осминафиналите на Мастърс турнира в Мадрид след като надделя над Педро Качин в 3-часов сблъсък. На пресконференцията след мача испанецът сподели как се чувства след оспорваната битка и дали смята, че този мач е бил крачка напред за него.



„Чувствам се добре. Щастлив съм, макар че не съм сигурен как ще се справя с натрупаната умора. Най-важното е, че не изпитвам никаква болка. От физическа гледна точка трябва да подобря още много неща, но се радвам, че успях да издържа и да спечеля мача“ – каза рекордьорът по титли от Ролан Гарос.



„Нямах представа как ще реагира тялото ми, тъй като мина много време, откакто за последно играх толкова дълъг мач. Жалко е, че не спечелих втория сет, но в същото време това ми даде възможност да натрупам още малко игрова практика. Станалото – станало. Най-важното е, че в третия сет се справих с предизвикателството и намерих начин да победя“ – добави испанецът.



„Бих искал да продължа да побеждавам и да прогресирам, но една от основните причини за добрите ми резултати в Мадрид е подкрепата на публиката, която тази година е дори по-специална от обикновено. Наистина се наслаждавам на това изживяване, макар че то далеч нямаше да е толкова приятно, ако бях загубил. Преди три седмици и половина в Манакор почти не можех да сервирам и да се движа по корта. Губех от децата в академията, а сега съм на осминафинал на Мастърс. Напредвам постепенно и оценявам всеки прогрес, независимо колко е малък. Именно с тази нагласа изградих цялата си кариера. Сега отново се опитвам постепенно да стигна от нулата до най-добрата си форма, макар че този път ситуацията е доста по-сложна“.



На въпроса дали смята, че победата над Качин е била още една крачка нагоре, Надал отговори: „Не знам. Срещу Лехечка ще видим дали е така. За пръв път след завръщането ще ми се наложи да играя в два поредни дни. Нямам представа как ще се чувствам, тъй като от много време не съм бил подлаган на подобно натоварване. Ако обаче се представя на ниво, независимо от резултата, категорично ще определя турнира като успешен. Чудесно е, че ще си тръгна от Мадрид с поне четири изиграни мача“.



„След мача срещу Качин ще бъда изненадан, ако победя Лехечка. Наясно съм, че ще играя срещу много сериозен опонент. Преди няколко дни тренирахме заедно и видях едни от най-силните елементи в играта му – сервисът и атаките от основната линия. Евентуалната победа срещу Иржи определено би била сериозна крачка напред. Фактът, че мога да се съревновавам с играчите от най-високо ниво обаче вече е успех за мен“.



Мачът между Надал и Лехечка е последен в програмата на „Маноло Сантана“ и ще започне не преди 22:30 ч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес разчистете стари документация и кореспонденция

Днес разчистете стари документация и кореспонденция.