Меси направи серия от хипнотизиращи изпълнения по време на триумфалната кампания на Аржентина за Световното първенство. Гениалният номер 10 беше истински талисман за Аржентина в Катар, като вкара седем гола – включително в онази незабравима финална победа над Франция, както и направи три асистенти по време на турнира.

Свързани новини

28.02.2023 11:16

Меси спечели наградата The Best на ФИФА

Видян 5731 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лионел Меси спечели наградата The Best за 2022 г., връчвана от Световната футболна федерация (ФИФА). Той изпревари съотборника си в ПСЖ Килиан Мбапе, а Карим Бензема остана трети. Нападателят на Реал Мадрид, който е действащ носител на Златната топка дори не присъстваше на церемонията в Париж.


С победата си Меси прекъсва серията на Роберт Левандовски, който спечели приза през 2020 и 2021 г. Призът му беше връчен след световната титла на Аржентина, като Меси беше избран за №1 на турнира в Катар.


"За мен е огромно удоволствие да съм тук, да съм номиниран с Килиан и Бензема.


Това е специална вечер. Да спечеля наградата значи много и няма как да не благодаря на всички мои съотборници, на Скалони. Всеки един от тях заслужава тази награда, защото ми помогнаха да сбъдна мечтата си", каза Меси при награждаването.


Това е втори приз на ФИФА за Меси, който спечели и през 2019 г. С по два са още Левандовски и Кристиано Роналдо, а един има Лука Модрич (2018 г.).


Очаквано за треньор №1 беше избран Лионел Скалони, който изведе Аржентина до световната титла.


С това не се изчерпаха призовете за шампионите, след като Емилиано Мартинес беше избран за най-добър вратар.


Специалната награда Пушкаш за най-красив гол спечели Марчин Олекси. Футболистът стана известен с гола си със задна ножица, който отбеляза по време на Световното първенство за хора с ампутирани крайници.


В идеалния отбор на годината попаднаха Тибо Куртоа, Жоао Кансело, Върджил ван Дайк, Ашраф Хакими, Каземиро, Кевин Де Бройне, Лука Модрич, Карим Бензема, Ерлинг Холанд, Килиан Мбапе и Меси.


Призът за №1 при дамите за втора поредна година взе звездата на Барселона Алексия Путеяс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за