Кайрън Уилсън е световният шампион в снукъра за 2024 г., след като триумфира в шефилдския театър "Крусибъл".

Свързани новини

07.05.2024 10:10

Кайрън Уилсън триумфира в световното първенство по снукър

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кайрън Уилсън е световният шампион в снукъра за 2024 г., след като триумфира в шефилдския театър "Крусибъл". Англичанинът, който е на 32 години, победи квалификанта Джак Джоунс с 18:14 фрейма.



Титлата е първа в кариерата на Уилсън, който вече веднъж беше стигал до финала на световното. Това се случи през 2020 г., когато загуби с 8:18 срещу Рони О'Съливан. Четири години по-късно обаче Воина, както е неговият прякор, взе своя реванш.



След края на двубоя Уилсън не успя да сдържи емоциите си.



"Бих искал да се извиня на Джак за това избухване, но то означава толкова много. Майка ми и баща ми са ипотекирали дома си и са пожертвали целия си живот, за да мога аз да съм тук", каза Уилсън,



"Мечтая за този момент цял живот. Този спорт е като влакче в увеселителен парк - понякога си отгоре, понякога долу. Дадох всичко от себе си, държах се, запазих самообладание, а Джак се бореше и се бореше и ми беше толкова трудно", добави шампионът.



Уилсън поведе със 7:0 фрейма в първата сесия, която завърши 7:1 в негова полза. Първият ден беше затворен при резултат 11:6, а след следобедната сесия в понеделник двамата се оттеглиха при 15:10 в полза на Воина.



Джоунс обаче не се отказа, въпреки че изостана с 11:17. Той успя да вземе още три фрейма, преди Уилсън да сложи точка на финала и на първенството.



Той беше и единственият от топ 16, който стигна до полуфиналите в турнира, а останалите трима бяха квалификанти. Уелсецът Джоунс (№44 в света) е едва деветият в "Крусибъл", който стига финала, след като е минал през квалификациите. С титла в такава ситуация са си тръгвали Тери Грифитс (1979) и Шон Мърфи (2005).



"Това беше невероятен турнир за мен, преди около месец едва оцелях в първия си квалификационен мач. Горд съм", добави финалистът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей