Президентът на международния съюз по модерен петобой (UIPM) Клаус Шорман изрази признателност към България за домакинството на турнира за Световната купа в София.

Свързани новини

09.05.2024 16:23

Четвъртото издание на СК в София е историческо: Президентът на световния модерен петобой

Видян 2225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на международния съюз по модерен петобой (UIPM) Клаус Шорман изрази признателност към България за домакинството на турнира за Световната купа в София. Германецът е специален гост на надпреварата в националния спортен комплекс „Диана“. Тази сутрин той даде съвместна пресконференция с президента на родната федерация (БФМП) Андрей Кузманов на стадиона в кв. „Дианабад“, където се провеждат състезанията от 8 до 13 май.



„Благодаря на нашите български приятели за прекрасната организация, която ни позволява да проведем турнира въпреки дъждовното време – каза Шорман. – Това е четвъртото издание на надпреварата в София и е историческо, тъй като е последното, в което ще участват конете. С гласовете на 87 от делегатите конгресът на UIPM взе решение от следващия олимпийски цикъл тази дисциплина да бъде заменена с прескачане на препятствия и така да дебютира на игрите в Лос Анджелис 2028. Също така тази година в София участват състезатели от рекорден брой държави, представители на 43 различни нации. В момента международният съюз е в много стабилно състояние благодарение на подкрепата от страна на всички наши национални федерации. Благодарни сме и за разбирането от страна на МОК и останалите ни глобални партньори, което ще ни позволи да запазим спорта на Пиер дьо Кубертен в програмата на олимпийските игри и в бъдеще.“



Главният домакин на събитието Андрей Кузманов акцентира върху страхотната работа, свършена от целия екип на федерацията. И пожела успех на българските участници в турнира:



„Въпреки че вече втори ден вали дъжд, организацията е на страхотно ниво. Целият екип е строен на терен, отводняват трасетата. Конете вече минават успешно тестове. Времето ни изненада, но се справяме перфектно. През 2024 г. българската федерация по модерен петобой празнува своя 70-годишен юбилей. Много сме щастливи, че той съвпада и с тази олимпийска година. Състезанията вече започнаха с квалификациите при жените и мъжете. Ралица Митева се класира за 1/2-финалите, тя е нашата най-перспективна състезателка и е много млада – само на 18 години. Надяваме се най-голямата ни надежда при мъжете Тодор Михалев също да се представи силно и да си гарантира квота за олимпиадата в Париж 2024. Почти сигурно той ще се класира за игрите по ранглиста.“





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне