Капитан Петко Войвода

Свързани новини

23.04.2024 11:44

Враг №1 на държавата ни е българинът: Анкета

Видян 1256 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-опасният враг за държавата ни е българинът, това сочи статистика на Slava.bg

Миналата седмица бе проведено проучване сред читателите ни озаглавено: "Кой е враг №1 на България?". Анкетираните имаха следните 8 избора за отговор: Турция, Сърбия, Гърция, Македония, Русия, САЩ, Българинът и ЕС.

Първото място нашите читатели отредиха на Негово Височайшо Превъзходителство Българинът. Има хиляди фактори, аргументиращи това този отговор да спечели в анкетата ни, които не са съвсем безпочвени. Може би наистина е време да се замислим кой е виновен за всичките ни несгоди в родната ни история, а иначе директно казано - ние сме си виновни.

На второ място уважаемите читатели поставиха могъщите САЩ, които умеят да влагат милиарди долари в подкрепа на чужди страни, наивно, без да се грижат за своят собствена вътрешност, която е пред прогресивен разпад.

Бронзът отиде при обичната ни съседка Македония, която никога не би признала своя истински произход освен след две-три люти ракии.

Четвъртото си поделят нашата братска Русия и нашите комшита от Турция, като и двете страни винаги са били така "добри и мили" да се месят във всички възможни сфери на българските вътрешни работи.

Петото последно, но не и по-важност, място също се дели на два избора - за другата обична съседка Сърбия, която никога и по-никакъв начин не би ни забила нож в гърба при първа възможност и за ЕС, които винаги ни мислят доброто, чисти са като момина сълза и са ужасно загрижени за българското благоденствие.

Нито един гласувал няма за Гърция. Ревностната пазителка на християнските ценности и духовност, която наскоро легализира хомосексуалните бракове абсолютно няма никакви грехове към българите според читателите ни щом е останала извън класацията.

Като се замислим, след месец започва летният сезон и не е нужно баш сега да се караме с южните съседи, че може да не ни пуснат на тяхното море, което в последните пет години действа като антидепресант на иначе отчаяния от живота българин, който, както разбрахме от проучването ни, сам си е виновен и сам на себе си е враг.

Снимка: Кадър от филма Капитан Петко Войвода (1981г.)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв