Том и Робин

Свързани новини

09.10.2023 11:14

Том Ханкс и Робин Райт възприемат технологията Deep Fake

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Феновете на Форест Гъмп ликуват. Почти трийсет години след като изиграха Форест и Джени във филма, спечелил Оскар, Том Ханкс и Робин Райт се събират отново с режисьора на филма Робърт Земекис за новия му проект Тук. И като допълнителен бонус, актьорите ще бъдат „остарени“ с помощта на AI-технология, така че може просто да се почувствате сякаш гледате Гъмп отново.




Базиран на едноименния графичен роман на Ричард Макгуайър, Here разказва историята на ъгъл на стая в Нова Англия и какво се случва там в продължение на стотици хиляди години. New York Times нарече историята „прекрасно пресъздаване на духа на мястото, семейна драма под погледа на вечността и история за призраци, в която всички ние сме включени да преследваме и да бъдем преследвани на свой ред“.

Според Variety, филмът ще използва „хиперреалистична технология, включително генерирани от изкуствен интелект замествания на лица и премахване на стареенето“, за да разкаже тази история за няколко поколения. Тази технология идва от партньорство между технологичната фирма Metaphysic и холивудската агенция CAA. Тук, в който също ще участват Пол Бетани и Кели Райли, ще бъде първият проект, който ще се възползва от това партньорство, създадено с надеждата да бъде използвано в различни филмови, телевизионни и развлекателни проекти в бъдеще.

„Винаги съм бил привлечен от технологии, които ми помагат да разкажа история“, каза Земекис в изявление. „С Here филмът просто нямаше да работи без нашите актьори безпроблемно да се трансформират в по-млади версии на себе си. AI инструментите на Metaphysic правят точно това по начини, които преди бяха невъзможни. След като тестваха всяка версия на технологията за подмяна на лице и забавяне на стареенето, която е налична днес, Metaphysic определено са световните лидери в AI съдържанието с високо качество и перфектният избор за този невероятно предизвикателен, емоционален филм.“

Metaphysics са до голяма степен известни със своите акаунти в @DeepTomCruise в социалните медийни платформи, които представят много реалистична версия на актьора, участващ в нехарактерни ситуации като изпълнение на вирусни танци и диджейство с Diplo. Компанията привлече вниманието на CAA миналия септември, след като постави дълбоко фалшив Елвис Пресли в America's Got Talent.




Разбира се, Ханкс и Земекис са свикнали да си играят с технологиите, след като работиха заедно върху The Polar Express, където Ханкс трябваше да носи костюм за улавяне на движение, за да изобрази множество герои в първия по рода си изцяло цифров филм за улавяне. Въпреки че филмът беше успешен, мнозина го оклеветиха, че изглежда твърде много като видео игра. За щастие технологията е изминала дълъг път от 2004 г. и вероятно Here ще се възползва от това. Все още имаме малко време, преди да видим дали този технологичен хазарт ще се изплати. Към момента филмът е насрочен за 2024 г.



Източник: wmagazine.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак