Домашните прислужнички на Хитлер

Свързани новини

08.05.2024 10:00

Гледаме сериал за домашните прислужнички на Хитлер

Видян 1099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 16 май, всеки четвъртък от 22.00 ч. по HISTORY Channel Bulgaria стартира сериала "Домашните прислужнички на Хитлер". Тази поредица разглежда ролята на нежния пол в Третия райх през съвременната призма на жените като активни участници във всички аспекти на германското общество.


Ролята им във възхода и поддържането на нацистка Германия рядко се споменава в историята на Втората световна война. До такава степен, че жените в Третия райх са представени най-вече като пасивни домакини, на които е отредена определена и второстепенна роля в нацисткия проект. Реалността е по-сложна и много по-мрачна. Те играят централна роля, като позволяват на Хитлер да извърши войната и холокоста. Основната теза е, че нацистите не биха успели без жените.


А факторите, довели до нацистката/фашистка държава и геноцидните практики, не са реликва от историята или определеното време и могат да се повтарят отново. Подходът в предаването разглежда обширните сфери на ангажираност на жените в нацистка Германия и ползва биографично изследване на конкретни членове на женското съсловие, за да илюстрира видовете им заетост в нацисткия режим. Поредицата има особен фокус върху жените в източните територии на Третия райх – кървавите земи на Холокоста – където се е водила по-голямата част от войната и често биват омаловажавани в западните разкази за нея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион