08.03.2009 14:12

Започнаха парламентарните избори в Северна Корея

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Севернокорейците гласуват днес в изборите за нов парламент на страната, който според анализатори може да постави основата за смяна на властта в бедната комунистическа държава, съобщиха агенциите, цитира БГНЕС.


Избори за нов законодателен орган не бяха произведени през 2008 г. след като петгодишният му мандат изтече и това породи спекулации относно здравословното състояние на лидера Ким Чен Ир. Севернокорейската агенция Йонап и китайската Синхуа се позоваваха на държавни медии, потвърждаващи планирания старт на гласуването. Официални представители в Сеул и Вашингтон казват, че Ким се е възстановил добре от удара през август миналата година и все още контролира страната си. 67-годишният ръководител, който е издигнат за избиране във военна общност наследи властта от баща си, покойния Ким Ир Сен при единственото династично наследяване в комунистическия свят. Но не е известно дали той иска да бъде наследен от един от тримата си синове и ако да, от кого от тях. Сформирането на нов парламент в тази страна много често означава промени в правителството й. При предишните избори през 2003 г. медиите съобщиха за над 99 % гласували и за 100 % подкрепа за всички кандидати.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни