фон дер Лайен

Свързани новини

30.04.2024 13:59

Забраната на TikTok в ЕС "не е изключена": Фон дер Лайен

Видян 1367 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС не изключва възможността за забрана на притежаваната от китайците компания TikTok. Служителката, която се бори за нов мандат през юни, заяви, че платформата за видео хостинг представлява "заплаха", без да уточнява.



Миналата сряда президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, в който се изисква базираният в Китай собственик на TikTok, ByteDance, да продаде платформата или да не бъде допуснат до магазините за приложения. През последните няколко години лидерите както в САЩ, така и в ЕС, отправиха многобройни твърдения относно предполагаеми нарушения на сигурността и нарушения от страна на TikTok, която твърдо отричаше обвиненията.



Запитана по време на дебите в Маастрихт в понеделник дали ЕС ще забрани TikTok, ако САЩ продължат да прилагат мярката, фон дер Лайен заяви: "Това не е изключено, защото Комисията беше първата институция в света, която забрани TikTok на нашите корпоративни телефони."



"Знаем точно каква е опасността от Tik Tok", добави тя, като отбеляза, че комисията е "направила много за регулирането... за да се увери, че платформите поемат отговорност за съдържанието, което предоставят".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.04.2024 16:51

    убийца на милиони европейци

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби