26.09.2023 17:41

Взаимна подкрепа при балотаж, иначе няма сглобка: Борисов

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“ГЕРБ ще подкрепят кандидатите на ППДБ на втория тур на местните избори, ако на него не участват хора от ГЕРБ”, обяви пред журналисти в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “В замяна очакваме същото, иначе "сглобката" ще се разклати”, предупреди обаче той.


"Мен ме притесни изказването на Асен Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят? Възраждане, БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят? Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ППДБ, защото са наши некоалиционни партньори. И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях", каза Борисов.


Последва отговор от самия Василев, който обяви, че „местните организации на ПП ще решат кого ще подкрепят на втори тур, ако кандидатите там не стигнат до балотаж”. Той подчерта, че „всяка структура излъчи своите претенденти и по същия начин ще прецени за конкретния град кой е най-подходящият човек”. "Ние силно се надяваме на втори тур да са нашите кандидати, така че да подкрепим тях", добави шефът на МФ и съпредседател на ППДБ.


Междувременно лидерът на ГЕРБ категорично отхвърли твърденията, че подарява на ППДБ изборната победа в София, като издига за кандидат-кмет чуждия на политическото поприще Антон Хекимян. "Няма да подарявам на никого нищо. С такава кандидатура, с широка периферия, аз мисля, че ГЕРБ имат реални шансове. Със строго партийна кандидатура мисля, че щяхме да се ограничим само с твърдото ядро", обясни Борисов. За претендента на Доброто Васил Терзиев, предупреди, че "срастването на ДС, властта и парите е много опасно".


“Изобщо не виждам никакъв проблем”, коментира думите на Борисов депутатът от ДПС Делян Пеевски пред медиите в НС, след въпрос може ли местният вот да се отрази на управлението. Той разграничи предстоящите избори от т. нар. сглобка. "Местната власт и централното управление нямат нищо общо", подчерта депутатът.


“ДПС не може да бъде балансьор на местния вот между ГЕРБ и ППДБ. За всичко важно за държавата и за нейния политически път обаче - ние ще бъдем този балансьор", категоричен бе Пеевски.


 Егор Глазунов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева