Втори одитор по качеството на Boeing почина внезапно в рамките на 2 месеца

Свързани новини

02.05.2024 13:31

Втори информатор срещу Boeing почина внезапно в рамките на 2 месеца

Видян 1593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След внезапно и тежко заболяване почина Джошуа Дийн, бивш служител на Spirit AeroSystems, който алармира за небрежни стандарти при производството на самолета 737 MAX на Boeing. През март друг свидетел срещу Boeing беше намерен мъртъв на паркинг на хотел, което властите определиха като самоубийство.



Самолетът 737 MAX е претърпял множество инциденти, включително два, довели до смъртта на няколко души. През октомври 2018 г. един от самолетите падна в Индонезия и отне живота на всички 189 души на борда. Пет месеца по-късно друг самолет Boeing 737 MAX, експлоатиран от Ethiopian Airlines, се разбива скоро след излитането, при което загиват всички 157 пътници и екипаж. Двете трагедии доведоха до 20-месечно спиране на самолета от полети.



През януари на самолет Boeing 737 MAX-9, експлоатиран от Alaska Airlines, една от вратите и част от фюзелажа се откъснаха във въздуха скоро след излитането. Впоследствие Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) извърши одит на Boeing и един от ключовите му доставчици - Spirit AeroSystems, при който "бяха установени проблеми с несъответствията в контрола на производствения процес на Boeing, обработката и съхранението на частите и контрола на продуктите"



Членовете на семейството на Дийн разкриха, че бившият одитор по качеството в Spirit AeroSystems е починал във вторник сутринта. Близките му съобщават, че преди малко повече от две седмици е бил хоспитализиран с нарушено дишане. Дийн е интубиран, развива пневмония и се заразява с бързо разпространяваща се стафилококова инфекция, устойчива на антибиотици.


45-годишният мъж, за когото се твърди, че е бил в добро здраве и е водил здравословен начин на живот, е бил включен на животоподдържащ апарат.


През октомври 2022 г. Дийн заяви, че е открил сериозен производствен дефект в производството на ключов компонент, който помага на самолетите 737 MAX на Boeing да поддържат нормално налягане. Той твърди, че ръководството е решило да пренебрегне предупрежденията му, след което подава жалба до FAA, в която твърди, че е извършено "сериозно и грубо нарушение от страна на висшето ръководство по качеството на производствената линия на 737"


Spirit AeroSystems уволнява Дийн през април 2023 г. , обвинявайки го, че е пропуснал друг сериозен недостатък. След това подателят на сигнала подава жалба в Министерството на труда, като твърди, че уволнението му е било отмъщение за неговите разкрития.


През март бившият мениджър по качеството на Boeing Джон Барнет, известен с това, че изрази загриженост за производствените стандарти на фирмата, беше намерен мъртъв с огнестрелна рана дни преди да даде показания по дело за подаване на сигнали срещу авиокосмическия гигант.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци