22.11.2012 15:02

ВЕИ производители: България ще плаща 4 млрд. лв. санкции на ЕС

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради грешни регулации гражданите може да платят над 4 милиарда лева европейски санкции. Това заяви Никола Николов от Българската фотоволтаична асоциация в отговор на въпрос дали ЕС наблюдава безучастно регулаторните проблеми у нас във връзка с ВЕИ и наложените такси за достъп до електрическата мрежа.


Само преди месец от Брюксел ни размахаха пръст за таксите на ВЕИ.


„Ако това беше данък, събираните средства щяха да отиват в бюджета на държавата. Тук говорим за директна кражба на 40% от прихода ни и го предоставя на мрежовите оператори“, заяви Николов.


„През последните 2 години повече от половината чуждестранни инвестиции в България са свързани с фотоволтаика и ВЕИ. Непоследователните регулаторни действия на управляващите ще отблъснат тези инвеститори, а международната общност не стои безучастно - 15 посланика изпратиха писмо до премиера с искане за поправяне на нередностите с цената за достъп до мрежа за ВЕИ. За съжаление, до момента адекватна реакция от страна на управляващите липсва“, коментира друг производител на електрическа енергия от фотоволтаични централи Пенко Пенков.


„От 3 дни насам Европейската комисия е открила разследване на България във връзка с незаконна държавна помощ, предоставяна на трите ЕРП и ЕСО чрез цената за достъп. Ако Европейският съюз ни наложи санкция, тя може да надхвърли 4 милиарда лева и логично да се поеме от българските граждани“, обясни Николов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей