Свързани новини

22.05.2009 13:36

ВАС отхвърли жалба на Радонов

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С решение № 6720/22.05.2009г., постановено по адм. дело 6877/2009г., тричленен състав на ВАС отхвърли като неоснователна жалбата, подадена от Пламен Радонов, пълномощник на Пламен Юруков в качеството му на председател и представляващ Политическа партия „Съюз на демократичните сили” и Коалиция "Обединени демократични сили", срещу решение № НС - 52 от 16.05.2009 г. на Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия в избирателен район Благоевград номер 1, съобщиха от пресслужбата на съда.


Решението е окончателно. По делото е представен Устав от 26.07.2008 г. на Политическа партия „Съюз на демократичните сили” (СДС), вписан с решение на Софийски градски съд (СГС) от 24.11.2008 г. Според чл. 23 от Устава, председателят на СДС ръководи дейността на Националния съвет и Националния изпълнителен съвет и представлява СДС пред всички физически и юридически лица, като в негово отсъствие или по определени от него задачи той се замества от всеки от заместник председателите или от главния секретар, по ред определен от председателя. Според чл. 24, ал. 3, б. "б" от Устава мандатът на председателя, който е 4 години, се прекратява предсрочно при определяне на дата за нов избор на председател. С насрочването на избор за председател на партията, мандата и съответно пълномощията на досегашния председател в съответствие с чл. 24, ал. 3, б. "б" от Устава са прекратени, считано от 04.11.2008 г.
Липсват данни за вписване в регистъра към СГС на обстоятелства, свързани с нов избор на председател на партията. При тези обстоятелства и в съответствие с разпоредбата на чл. 599, ал. 2 и 3 от Гражданско-процесуалния кодекс за действието на вписването, следва да се приеме, че пълномощията на председател на партията се упражняват от легитимно вписаните в регистъра на СГС негови заместници. От пълномощното за участие в консултациите пред Областния управител на Благоевградска област се установява, че то е подписано и от Любов Панайотова в качеството й на заместник председател на партията, което легитимира редовността на пълномощното и законосъобразността на участието на посочения в него представител на политическата партия в съответствие с чл. 12, ал. 1 от Закона за избиране на народни представители.
По същите съображения ЦИК в решението си, предмет на жалбата, възприемайки изцяло предложението на областния управител за състав на РИК в избирателен район Благоевград № 1 е постановила законосъобразен административен акт. Протоколите от заседанието на Националния съвет, проведено на 4.11.2008 г., заедно с другите протоколи и правилника за работа на Националната комисия за провеждане на вътрешно партийни избори, представени като доказателства по делото са оспорени по реда на чл. 193 от ГПК от адвокат Стоянов. Съдебният състав на ВАС намира това оспорване за неуспешно. Писмените доказателства, съдържащи решения на колективните органи на СДС са изготвени в съответствие с Устава на партията. Те са издадени и оформени по реда, предвиден в него. От друга страна оспорване по отношение на автентичност и истинност на документите е формално и не съдържа конкретни пороци относими към доказателствената сила на материализираните в документите решения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог