Френски надзиратели са убити при нападение срещу затворнически микробус.

Свързани новини

15.05.2024 10:25

Въоръжени убиха надзиратели и освободиха затворник във Франция

Видян 521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френски надзиратели са убити при нападение срещу затворнически микробус. Други трима са тежко ранени. При атаката е избягал затворник, съобщава БНТ.

Нападението е извършено в региона Йор в Северна Франция. Затворникът е бил превозван между градовете Руан и Еврьо в Нормандия, когато избухнала престрелка.

"Затворнически конвой е атакуван в Йор. Двама от нашите служители на затворите загинаха, трима са тежко ранени. Мислите ми са със семействата и колегите на жертвите и пострадалите", написа министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети в "Екс".

Президентът Еманюел Макрон определи случилото се като шок за всички и увери, че се работи за разкриването на нападателите.

"Атаката от тази сутрин, която отне живота на двама служители на затворите, е шок за всички нас. Целият народ застава до техните семейства и колегите им. Впрегнали сме всички усилия, за да открием извършителите на това престъпление, така че да има справедливост в името на френския народ", написа Макрон в "Екс".

Паметта на загиналите беше почетена с едноминутно мълчание и от френския парламент.

Според френски медии избягалият затворник е 30-годишният Мохамед Амра. Полицейски източник съобщи, че мъжът е заподозрян в поръчителство на убийство в Марсилия и има връзка с влиятелна улична банда в южния френски град. Обвинен е бил и в грабеж и отвличане, завършило със смърт. Според френските власти той е и дилър на наркотици, с прякор "Мухата". В ход е мащабна операция по издирването на Амра и помагачите му.

Престъпленията, свързани с наркотици, се увеличават в цяла Европа. Марсилия се е превърнала в център на насилието между улични банди във Франция, като особено жестока е войната между клановете, занимаващи се с наркотрафик, отбелязва Ройтерс.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.