Скандал с WIZZ-маратона в София

Свързани новини

16.10.2023 09:23

Скандал с WIZZ-маратона в София - поредна измама: Евронюз

Видян 2369 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Навръх 18-годишнината си в България нискокласната унгарска авиокомпания WIZZ се забърква в скандал след скандал. Всичко започна още лятото, когато за разлика от Румъния, България засега само заплаши, но не погна въздушните линии заради купища неизпълнени полети и изоставени по летищата хора.



Днес представяме първия епизод от поредица скандали на WIZZ, която ще ви бъде много интересно да проследите. Сериалът се основава на дела и документи. Започваме с международно петно, което за пореден път, в рецидив още от 2020 г., WIZZ лепна на София така, както го описва най-авторитетната европейска новинарска медия Евронюз:


Кениецът „Лабан Черуйот”, който се класира на четвърто място на дистанцията от 21.1 км на Софийския маратон миналата неделя, е съвсем друг човек и не е имал право да стартира, тъй като е със спрени права заради употреба на допинг.


Истинското име на кенийския състезател всъщност е Алекс Лагат. На Маратона в София той се е записал с името на своя съотборник и сънародник Лабан Черуйот, който обаче по същото време е участвал на състезание в Полша.


За 4-тото си място в София Лагат е получил от наградния фонд 400 евро. Правата на двамата състезатели се държат от един и същ мениджър - Золт Бенедек (б.р. от същата националност като спонсора на надпреварата WIZZ, чието име вече се изписва на нея редом с това на българската столица, което е още по-голям срам), който вече е признал вината си пред организаторите на надпреварата.


Следва Алекс Лагат да бъде дисквалифициран от състезанието, а мениджърът да бъде разследван за измама от Международната федерация по лека атлетика.


Атлетите на Золт Бенедек са редовни участници на маратоните в България. През пролетта Лабан Черуйот дори спечели надпреварата на класическата дистанция във Варна.


През 2020 година победителите в Софийския маратон, отново под егидата на WIZZ, при жените и мъжете - украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи също бяха уловени с допинг и правата им бяха спрени. Измама след измама, само срам няма.



Наталия Каменова


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на