В интервюто си за Fox Business Бурла похвали мерките като кампания за "много добро ограничаване на разходите", като я кредитира за "много добрите резултати", които компанията му показа в началото на 2024 г. Pfizer също е на ръба да удари златото отново с новата си стратегия, каза той.

Свързани новини

06.05.2024 09:56

Ракът "е нашият нов Covid": Главният изпълнителен директор на Pfizer

Видян 1677 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският производител на лекарства Pfizer е насочил погледа си към пазара за лечение на рак сега, когато пандемията от Covid-19 приключи и глобалното търсене на неговите ваксини и лекарства за коронавирус намалява, заяви главният изпълнителен директор Алберт Бурла пред Fox Business.



Компанията очаква да отбележи голям резултат на "блокбъстър" лекарства за рак, каза Бурла, тъй като фармацевтичният гигант се стреми да обърне спада на бизнеса си след Covid. Пандемията донесе рекордни приходи на компанията. Само през 2022 г. общите продажби на Pfizer възлизат на 157 милиарда долара, като ваксината срещу Covid възлиза на 37,8 милиарда долара, а хапчето за антивирусно лечение Paxlovid, което носи още 18,9 милиарда долара.



През 2023 г. продажбите са намалели с повече от половината и възлизат на 71 млрд. Акциите на компанията са поевтинели с 42% от края на 2022 г. на фона на бързия спад в търсенето на нейните продукти, свързани с Covid. Това доведе до голяма кампания за намаляване на разходите, включително стотици съкращения в съоръженията във Великобритания, САЩ и Ирландия.


В интервюто си за Fox Business Бурла похвали мерките като кампания за "много добро ограничаване на разходите", като я кредитира за "много добрите резултати", които компанията му показа в началото на 2024 г. Pfizer също е на ръба да удари златото отново с новата си стратегия, каза той.


"Онкологията, това е новият ни Covid", каза изпълнителният директор на Pfizer. "Направихме това, което направихме с Covid. Много сме горди, че спасихме света, но сега той е зад гърба ни. Искаме да го направим още веднъж и мисля, че онкологията е най-добрият ни шанс да го направим. "



В края на 2023 г. американският производител на лекарства завърши придобиването за 43 милиарда долара на Seagen (по-рано Seattle Genetics) - биотехнологична компания, специализирана в лекарства на базата на моноклонални антитела, известни също като конюгати на антитела и лекарства или ADC. Те са предназначени да убиват туморни клетки, като същевременно оставят здравите тъкани относително незасегнати.



Seagen преди това беше известен със своя водещ продукт Adcetris, който се използва за лечение на лимфом и лимфом на Ходжкин. Според drugs. com лекарството струва около 11,91 долара за доза от 50 mg.


Друго лекарство в портфолиото на компанията, което демонстрира "феноменално представяне", е Падчев, според Бурла. Padcev се използва за лечение на рак на пикочния мехур, а продажбите му "имат ръст от 164%", откакто американският фармацевтичен гигант го придоби, каза той. Средната цена за Padcev е 4 446 долара за доза от 30 mg, според drugs. com.



"Това демонстрира колко добре сме инвестирали парите", каза Бурла, коментирайки представянето на Падчев. Той също така обеща блокбъстър лекарства в бъдеще, които "ще имат значително въздействие върху пациентите с рак".



Pfizer обяви преминаването си към лечение на рак в края на 2023 година. "Нищо не плаши хората по целия свят повече от рака, защото засяга всички", каза тогава Бурла. "Надявам се, че ще успеем в мисията си. Оптимист съм, че през следващите 10 години ще видим значителен напредък", добави той.


През януари 2024 г. компанията заяви, че планира да има най-малко осем лекарства за лечение на рак до 2030 г. и да удвои броя на пациентите, лекувани с иновативните си лекарства, в сравнение с 2,3 милиона през 2023 г.



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.05.2024 23:53

    Набутаха на хората ракови вируси с тн ваксини и сега пък щели да ги лекуват, но разчитат на неграмотното население - хем да го оскубят, хем да го уморят

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог