В правомощията на Столичния общински съвет е дали да въведе синя зона и в неделя - зам.-кметът по транспорт и градска мобилност Илиян Павлов е на мнение, че правилата са остарели и неефективни.

Свързани новини

29.04.2024 09:51

Прекъсването на синята зона в неделя затормозява живеещите в центъра на София: Зам.-кметът по транспорт и градска мобилност

Видян 549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В правомощията на Столичния общински съвет е дали да въведе синя зона и в неделя - зам.-кметът по транспорт и градска мобилност Илиян Павлов е на мнение, че правилата са остарели и неефективни.

    "Прекъсването на зоната в неделя затормозява живеещите в центъра на София. Също така зоната работи до прекалено рано вечер. Обсъждат се различни идеи, но всички те варират по западен модел, който показва правилните стъпки тази зона да се реформира".

Пред БНТ той коментира и ремонта на бул. "Патриарх Евтимий" - посочи, че в момента той се използва на 100% от автомобили, а с изграждането на велоалея и бус лента ще бъдат включени всички участинци в движението.

    "Създавайки алтернатива за хората, които отиват с кола в центъра, всъщност помагаме на жителите в центъра, тъй като това ще намали трафика и ще освободи повече паркоместа за тях".

Павлов обясни, че загубата на паркоместа по булеварда ще е минимална, като ще бъде отворен буферен паркинг на ЦГМ. Обмислят се и варианти за още паркоместа около стадион "Васил Левски".


Ще отнеме време да се реформира градската мобилност, защото положението, което заварваме не е добро, заяви още Илиян Павлов.


Той посочи, че с новия бюджет за транспорта ще има средства за всичките му направления. От 7 май се пуска нова трамвайна линия, а нископодови, климатизирани трамваи ще вървят по линия 6. Цената на билета няма да се увеличава.


"Трябва да се работи за по-бърз и по-удобен градски транспорт, за да привлечем повече пътници", посочи Павлов.


В момента парите от платено паркиране отиват обратно в бюджета, обясни той.


"Тази година заложихме доста милиони за изгажзането на нови паркинги, ще се строят буферни паркинги на трите линии на метрото. Имаме бюджет, който ще използваме за проектирането на 15 монтажни паркинги в кварталите. Буферните паркинги вървят успоредно със строежа на метрото".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Средната заплата в София надхвърля 3000 лева: НСИ

През първото тримесечие на тази година ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Днес не е изключено да си изпуснете нервите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес не е изключено да си изпуснете нервите и така да