Петролната индустрия в САЩ се бори с ниските температури

Свързани новини

18.01.2024 18:00

Петролната индустрия в САЩ се бори с ниските температури

Видян 726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силна зимна буря затвори рафинерия в Тексас по крайбрежието на Мексиканския залив, предизвика срив в някои други петролни заводи и намали наполовина производството на петрол в Северна Дакота, съобщи Ройтерс.



Хора, запознати с дейността на TotalEnergies, заявиха пред изданието, че рафинерията в Порт Артър, Тексас, с капацитет 38 000 барела на ден (bpd), е проверявала агрегати след прекъсване на работата на целия завод във вторник сутринта поради жестокия студ.



В Северна Дакота добивът на петрол е намалял наполовина във вторник до между 600 000 и 650 000 барела дневно, по данни на North Dakota Pipeline Authority.



В доклада се казва също, че Exxon Mobil е възстановила нормалната работа на инсталацията за производство на бензин с флуиден каталитичен крекинг и кокър в своята рафинерия с капацитет 564 440 барела дневно в предградието на Хюстън Бейтаун, Тексас, след повреда, предизвикана от рязкото застудяване.



Съобщава се, че рафинерията на Flint Hills Resources в Корпус Кристи, Тексас, с капацитет 343 000 барела на ден също е била значително засегната от необичайно студеното време. Междувременно петролната компания Delek съобщи за неизправност, причинена от ниските температури в неделя, в своята рафинерия в Биг Спринг, Тексас, с капацитет 73 000 барела дневно.


Според запознати с работата на завода друга компания за рафиниране на петрол - Valero Energy, в понеделник е започнала планиран ремонт на голямата инсталация за дестилация на суров петрол (CDU) в рафинерията си в Порт Артър с капацитет 335 000 барела на ден. Ройтерс съобщи също, че три рафинерии в Порт Артър, включително заводът на Motiva Enterprises с капацитет 626 000 барела на ден, са със спрени основни агрегати.



Рекордният арктически взрив обхвана голяма част от Съединените щати, заради което училищата останаха затворени, а полетите - преустановени. Студеният вятър в някои части на Северна Дакота достига -70F (-56C). Според база данни, поддържана от USA Today, 197 000 домакинства в цялата страна нямат ток от ранните часове на сряда, включително 22 000 потребители на комунални услуги в Тексас.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за