Свързани новини

07.09.2009 11:12

Пътуваме безплатно с метрото от СУ

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По разпореждане на премиера Бойко Борисов от 5 ч. тази сутрин метрото заработи за граждани в новия участък – от пл. „Св. Неделя” до стадион „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на СО, предаде БГНЕС.


Официалното откриване на новата метроосечка, която свърза "Младост" с "Обеля" ще бъде утре, заради обявения за днес ден за траур по повод трагичния инцидент в Охридското езеро.


От 5 ч. на 7 септември до официалното откривате на 8 септември всички граждани, които използват метрото от новата станция "Св. Климент Охридски” ще пътуват безплатно, съобщиха от правителствената информационна служба. Официалното откриване на съоръжението ще се състои на 8 септември, вторник, от 11 ч. при метростанция "Св. Климент Охридски”. Лентата ще бъде прерязана от премиера Бойко Борисов, и. д. кмета Минко Герджиков и посланика на Япония Н. Пр. Цунехару Такеда. На церемонията ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. На церемонията ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.


С пускане на новата метроотсечка от стадион "Васил Левски" до "Сердика" софиянци ще стигат от Младост до жк "Обеля" за 20 минути. Цялото трасе на метрото е с обща дължина 18 км, като по него са разположени общо 14 станции.


Новата отсечка от метрото е финансирана от Японската банка за международно сътрудничество и е на стойност 104 млн. долара. Парите продължават да се усвояват, като с тях ще бъде изграден и подвижен тротоар, който да свързва метростанция „Св. Климент Охридски“ с Орлов мост под земята.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец